~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Thursday, May 23, 2019

Wish Me Luck !

Salam. Hi.
Happy 18th Ramadhan.

Macam mana puasa tuuu? Ada okay ke. Heks.
Dah masuk 18 Ramadhan. Cepat je masa berlalu kan kawan-kawan.
Tibe sedih rasa. Macam tak berapa cukup je amal.
Hopefully our ibadah, good deeds, etc diterima Allah.
I nak pesan kat diri sendiri don't stop berdoa, jangan malas Adibashhh!

Image result for ramadhan day 18 dua tumblr

Sooo yahh, I just can't wait to balik kampungsss this Saturday. Yay!
At first, I plan nak balik after sekolah esok. Too excited kens.
Tapi bila fikir balik macam penat and I punya lepas sekolah tu maybe jam 5.30pm baru gerak.
I taknak sampai malam kat area Gua Musang tu. Sejenis sleepyhead macam I ni memang takleh.
So we decided to back home on Saturday morning. We? Yass me and my two ugly sisters. Haha.
Kuju and Kuni.
Plus, I ada nak beli barang raya sikit esok after sekolah. Barang-barang pun tak pack lagi.
So, somehow nak balik esok kans.

andddd yaaaa
Tomorrow ada my first observation. Magadddd!
Neves sis. Padehal takde apa pun kan. Dia punya nervous nak being observe tu memang kenot go.
Orang kampung I cakap cannot go little dust. Haks. *tokleh gi sikit habuk*
RIP English. Lol.
If any of you were reading this.. do pray for me yahh.
Hopefully everthing went well.

Apa lagi I nak bebel ni.
Haaa.. pasal berat badan.
Apesal susah sangat nak hilang 1KG je punnn.
Berat titew tamawwww turun. Degil angattt. Mencik mencik.
Sedihlah uols.
Doakan titew kurushhhh gak. Tibahh.

Oke la bubui.
Tata! 


Lots of love,
Dibs

Wednesday, May 8, 2019

Ramadhan Kareem

Happy Fasting everyone..

Ramadhan Kareem..
May this holy month bless you and your family,
Hopefully our good deeds, prayers and devotions get acceptance by Allah Almighty..
Aamiin..

Image result for ramadhan kareem flower tumblr

Lots of love,
Dibs

Wednesday, April 10, 2019

April 4th

Genap 7 tahun arwah abah meninggalkan kami.
Abah, doa kami sentiasa mengiringi abah.
Semoga kita jumpa di Jannah.
I miss you so much.

Ore rindu abah do'oh.

There're no words to describe how much I miss you. :'(

Image result for al fatihah tumblr
Al Fatihah Ab Rahman bin Hj Daud

If any of you were reading this.
Hopefully you guys could pray for my late abah too.
Thanks.

April 1st

Holla ! Assalamualaikum yalls !
Gitcheww macam ade orang je baca blog sendu I ni.
Just put some memory here. So when I tua boleh baca balik. Haks

Sooo on 1st April baru-baru ni, Diba turns 22! Haha.
Tanak ah gitaw dah umur berapa. Its shoo sad to accept the fact that Im getting older.
Whatever it is, Im still young at heart. Awww. Always feeling 22. Matilanakkk. Bila tah nak sedar diri.
Cane ni.. always rasa muda belia chuols. :'P

Thankie 
Thanks everyone for your warm wishes. Kat Whatsapp, Telegram, FB, IG.
Titew terharu sanad-sanad owang ingat beshday titewrhhh. Hahaktuishh gedikness.
Im another year older, wiser and moreee grateful.
Thankieee everyone yang kasik I hadiah, acah-acah buat surprise and celebrate besday I jugeksss.
Oke nanti I buat appreciation post. Kalau rajin aaa. Malas gila nak transfer pic and video bagai.
Cuma nak cakap, hadiah paling win I dapat is music box lejennn without any swan or ballet girl. Haks.
Sadistik betol hadiah tu. Wkwkwkwkwk.

Hopefully dapat jadik seketul manusia yang lebih baik seiring dengan bertambah usia.
Tapiii tanak tuaaa.
Haha

Till then, bubyee!

Tuesday, March 19, 2019

Pwetty Pewlishh

Hopefully esok seketul adibas boleh datang awal sekolah ! chaiyok !

Related image

Hihik

This year record paling terok rasanya. Like everyday sampai lambat. Gosh!

Ini semua sebab traffic light Seksyen 24 tuh! Grrr! Tibahh salahkan traffic light ek.
Tapiii memang yee ponnn nyah. Semorang ingat I stuck dekat traffic light Padang Jawa. Hello, no no!
Time kantoi lambat depan Guru Besar pun dia syak I stuck kat situ. No, encik. Hehe.
Traffic light Padang Jowo jongoss oke ngan I coz Iols dah pandai menciloks. Keh. Kalo tak cilok memang mereput la kat situ nokss.

Till now haku tak paham ngan manusia dekat traffci light PJ (I penat nak taip full).
Dah lampu change to green colour kan, dia tak gerak-gerak. Weyh seriouslah kau tunggu apaaa yalll. Haha.
Pepagi je mesti bebel kat situ. Amende tah dia tunggu. Kalau I la duk depan sekali, I cecepat gilass kot gerak. Duh takleh brain.

Lain kisahnya pulak dengan traffic light Seksyen 24. Situ memang menyirap membandung sume ada. Lol.
Kejap gilas babe lampu hijau dia. Traffic light ko ijau! Tiber.
So queue la ko kat situ. Sobs.
Now pepagi memang nyempat la dengar motivasi pagi kat IKIM tu. Motivasi pagi kat IKIM tu petanda lambat eh.
Before this memang tak sempat la sampai segmen motivasi pagi tu. Boleh dengar DJ dia bebel-bebel and putar lagu sebijik dua.
Kalau nak lambat sikit, sempat dengar teaser motivasi pagi tu.
Pepagi nak dapat mood kena dengar IKIM uols. Balik sekolah terus tukar HITZ. Luls.

Oh yeap ade satu hari tu lambat tahap cipans. Cipans pon tak lambat cemtu yek.
Ada yang cakap eh lewat pegi sekolah pun sempat makeup eh?
Uikss makeup is a must kak! Haha. Lambat ke hape makeup mesti on point.
Leklek je makeup even dah lambat. Sukeati kauu ehh.. macam sekolah pacik kau..

Haa tadi cite dia memang sampai lambat lah, pastuh boleh pulak GB tengah borak lepak chill kat port parking guwe.
Takkan nak bagi kantoi busuk kanss.. dah kena pegi parking jauh tadi. Just imagine kau dah lambat pestu parking jauh nak menapak pegi punch in. Erghh pagi yang hazab.

So please esok awal ehhhh!
Heks.
xoxo,
dibs