~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Wednesday, April 29, 2015

Semangat yang Pudar

Terasa seperti ingin berhenti berblogging.
Ramai member blogger aku dah tak aktif nowadays.
Aku rasa sebab faktor umur. lels.

Rasa macam tak tahu nak tulis apa.
Macam lah before this banyak idea sangat kann.
Post pun benda tah pape.
Dulu zaman muda remaja macam banyak benda nak share.
Sekarang gua dah tua bro.
Tuanya terasa dirikuh.
Sakitnya tuh di umur.
Mihmih.

Cantiknya hutan ni... Nak pegiiiiii.
*Very the tetiba*

Tu je. bai.

Tuesday, April 28, 2015

Gammy

Bila nak betul-betul kurus ni?
Terasa apak gemuks sekarang.
Apekah ini semua?
Apekahhh. -.-'

No caption

Few days ago, one of my students ask me like this;

"Ticer, ticer kan gemuk. Kenapa ticer kurus hari ni?"

then, the conversation goes like this;

Me: Faiz, so selama ni Faiz rasa ticer gemuk lah?
Faiz: Yelah. (dengan muka paling konpiden tahap dewa)

and i was like whatttta fish are u talking about kid?? ha-ha.
heyyy, what kind of ques was that? common' kid.
terus terasa seperti menerima satu tamparan hebat.
i was like macam takleh terima kenyataan yang student i cakap camtu.
boleyyy camtu? tak sedar diri gemuk. ahaha

so, dengan serta merta i tanya all of my students in that class.
asking like a boss.

"Class............, am i fat??"

then, the whole class said.

"Tak, ticer kuruslah. apelah faiz ni"
"Ticer kurus dan cantik"

pun bolehhhh kauuu. nampak sangat nak sedapkan ati iols.
tapi i sedar, apa yang faiz cakap tu betul.
yes, memang ticer gemuk sekarang.
i'd to admit that faiz.
ur freaking right. sobs!

Oh ya, ada someone ajak i bet untuk lose weight within this 2 weeks.
mihmih.
for sure, i la yang akan win.
i tengah bersemangat bersegamat nak kurus and fit ni.
kemon kemon bring it on diba!
mohon tidak hanya sekadar hangat-hangat tahi kuda.

-.-'

sekian, keluh kesah mak esah di pagi hari.

tata!
:p

Tuesday, April 21, 2015

Friday, April 17, 2015

kan?


Betul tak wanite-wanite di luar sane?
Sangattt kann..
Haha.

Jangan minta.

Monday, April 13, 2015

Quote

Lazy Monday

Why i couldnt be super more productive on Monday?
I dont like Monday much much much.
Did Monday loves me?



So how do you deal with it?
I found that this article from www.careerealism.com was really makes sense.
Let's deal with Monday bluesssss. ;'p

1. DON’T THINK ABOUT IT

The more you think about it, the worse it becomes. The way I deal with the Monday Blues to not think about it. Does it go away? I am not sure. But it sure makes me feel better.

Think of it as you can’t scratch. If you think about the itch, it seems to get itchier. So, I just don’t think about the Monday Blues and I do not remind myself of the feeling. I simply ignore it and I feel better immediately. Get that concept out of your mind. The more you think about it the worse it becomes.

2. GET SOME SUNLIGHT

Or rather, get out into the open when you can. Sometimes, just by being outside helps. There has been research that shows sunlight stimulates our feel good hormones and it helps deal with the blues – Monday Blues or otherwise.

3. GET YOUR TO DO LIST READY ON SUNDAY

When I return from a long vacation, I use the day before to tidy up my list of things to do at work. It helps me plan out and prepare for the load of work that awaits me when I get back to work the next day. I use the same system to deal with Mondays.

Get your to do list ready for the new week. When you have a properly planned list, you feel you are more in control and hence feel less of the Monday Blues. Being prepared a day before is surely a good way of dealing with Monday Blues.

4. LISTEN TO MUSIC

Some people like to start their Monday listening to music they love. Somehow or rather, it helps. Turn on the music while you make yourself a hot cup of coffee or tea in the morning, and also when preparing for work or going to work. It helps takes your mind away from the experience of Monday mornings.

5. START EARLY

Let’s face it; sometimes it isn’t the Monday Blues that drags us down. It’s our laziness. Or, what I like to call “inertia from the weekend.” We sleep in on Saturdays and Sundays and have a leisure weekend, our body expects Monday to be the same.

So, we hit the snooze button and before you know it you are rushing again. We all know what happens when we rush. We skip breakfast, have small mishaps and before you know it, your weeks start of the wrong note.

We blame it on Monday, but it is not about Mondays – it is simply laziness. Start your Monday early and see how that changes. Have a good breakfast and see how it changes your Monday.

6. EAT

Ever thought about food as a way to tackle your Monday Blues? By starting early you allow yourself to make yourself a good breakfast or grab one on the way to work.

If you are not a breakfast person, I strongly urge you to try it to tackle your Monday Blues. A stomach with fuel for the day sure helps in dealing with Monday Blues. If that doesn’t work, look forward to a good lunch with good company.

7. LOOK FORWARD TO GOOD THINGS

There are many good things at work if you just open your eyes and be mindful. Your pay helps you settle your bills. Your colleagues have become good friends.

Your bosses whom you may not always agree with are by and large, understanding when you make certain requests. Look forward to these good things when you are faced with Monday Blues.

8. REALIZE IT WILL BE OVER SOON

Everything that starts must end. It’s the same with Monday Blues. It’s just the morning that you are usually most affected. Just tell yourself it isn’t permanent. It’s just a phase and as with everything else it will go away. It happens on Monday and it’s just a few hours. Before you know it, it will be over. Do not dwell on it.

So, it's Monday but it's OK

So, well hey.. put some smile on your face lah.
muka nak stress sahajehhh

Wahhhh tak sabarnya tunggu cuti bulan 6 ni.
*Tetiba*

Sorry

You,
Im so sorry.
Truthfully sorry.
:'(

Perkara yang paling aku tak suka ialah situation aku buat orang sedih, kecewa.
Im sorry for i couldnt make it.
I tak boleh nak ada rasa macam you rasa.
I selesa jadi kawan you.
Aku tak tahu nape nak kena post benda ni semua kat sini.
Just please you, jangan cakap and buat benda mengarut.
Kisah hidup you banyak buat i rasa sedih.
I nak sangat ada someone yang deserve untuk ada by your side.
Sorry once again.

If you wanna know, you takde kurang pun..
You sebenarnya guy yang i taste sangat masa umur i 19, 20.
Huhu. Sounds like weird. But yeah, thats true.
I memang suka guy yang love sport, art, music, dance.
The way you dressed up.
The way you treat me.
The way you be who you are.
Your cute face.
Your life.
Everything.
But now, i dah tua.

I doakan kebahagiaan you.
Semoga you jumpa seseorang yang dapat melengkapi hidup you.
Im not the one.
I tak boleh nak wujudkan rasa tu.
I sedih bila dengar part lagu Dead and Gone yang you cakap you suka tu.

"I turn my head to the east
I don't see nobody by my side
I turn my head to the west
Still nobody in sight
So I turn my head to the north,
Swallow that pill
That they call pride"




Chill.
I will always be your friend. :)

Saturday, April 11, 2015

Hiking

Hiking.
I doooo love hiking.
Seriously you. :)
I found out yang i suka this kind of activity since i was in secondary school.
But too bad i dont have too many chance untuk buat this kind of activity.
I iz suka aktiviti lasak hokeii.. jangan ingat aku lembik sangats. Giteww.

The best experience ever adalah masa i form 4.
I involved dengan camping in negeri sembilan.
If not mistaken lah, tempat tu nama Kem Batu Maloi.
Seriously bestt gilaaa activity kat situu.
The best part must be hiking lah kan..
You know what.. i just really love jungle.
Serius uols. Aku suka gila menikmati keindahan nature.
Segala macam bunyi dalam hutan tu aku suka gila.. which is calming bagi iols.
And i still remembered yang i penah berenang ngan katak yang seriously besar gila kat situ.
Masa tu aktiviti explore one of cave kat situ.
Then ada aliran air sungai tau dalam cave tu.. ok at first i'd so much fun redah sungai tu.
Then it comes into the most horrible thanggg bila ada family katak tengah berenang dengan girangnya di kaki i.
Apak geli oke. Rasa taktahu mana arah tuju masa tu.
Daim it. Haha. I really afraid of frog.

Actually kan.. aku bukan nak story pasal kat atas tu.
Aku telah terpesong story tanpa aku sedari.
Sebetulnya aku nak share story aku hiking kat Bukit Wawasan which is located in Puchong.
Kau nampak tak betapa aku ni dah melalut kat atas sana. Mihmih. Just ignored it. :p

So yeah, last weekend i'd so much funnnn hiking kat bukit wawasan itew.
Masa hari aku pergi tu, track dia agak licin due to hujan malam tu.
So, agak challenging jugek lah kan.
Untuk kita sampai ke puncak dia, basically akan take times selama almost one hour.
Hutan dia cantik and ada anak sungai kecil yang sangat jernih and flow dengan comelnya..
Ada ke sungai flow dengan comel? Heh.
Dan aku baru tahu bahawasanya bukit tu juga well known as ayer hitam forest apebenda tah namanya.
This forest under jagaan UPM.
Aku juga dapat tahu ada satu sungai yang sangat cantik kat sini, tapi kita takleh masuk.
Kalau masuk jugek, maknanya kita telah menceroboh. Giteww kau nyah.
And you boleh gugel pic tempat tu dengan search syurga tersembunyi.
Aku sendiri pun tak penah gugel. Member aku la cakap cemtu.
Kalo takde, maknanye beliau telah tipuin guwe.
Cani ah. Bagi ar peluang orang nak masuk.
Orang nak tengok je pun tempat tu.. bukan nak kotorkan. Sobs. Sedih tahu.

Yayyy! COYG! Teehehe.
Face expression tak excited punss

Bukit ni kebiasaannya ramai aunty and uncle chinese yang duk hiking.
But then, they were soooo friendly.
Dorang akan greet kita dengan ramah sekali if terserempak.
Penat jugak aku nak reply wish good morning dengan termengah-mengah kat dorang.
Dorang takpe ar nak turun bukit, aku ni sedang mendaki.
Hokhok.
Puncak bukit dia tak cantik sangat sebab kita takleh tengok view kat bawah.
Sebab apa?
Sebab banyak pokok-pokok tinggi. Huu.
Dia tak cam Broga Hill.
So aku lepak kejap je kat puncak dia.
Lepas tu turun bukit and wefie. Hehe.
Banyak pic yang aku nak share, tapi punyalah lama every single pic tu duk loading.
So batalkan sajo niat itew, next time aku up balik.

So, for those yang suka hiking.. you guys boleh try pegi Bukit Wawasan ini.
Nama dia tak commercial kan.
Letak ah nama yang best sikit. Cam skema gila nama camtu.
Eh suka hati aku je nak kondem kheen. Cepuk kang.

Till then, bubye! :')

Thursday, April 9, 2015

Pebenda?

Just because i feel too much stressed tonite
So that i didn't feel like to do anything
I just wanna lying on my bed and do nothing

Too many things to do
Too many things to think

Pebenda aku merepek ayam tu?
Well serius i feel like malas gilaaa malam ni.
I tried my best amik mood nak buat keje
But at last i end up dengan waste my time camtu je.
Terasa my emotion sangat tak stable tonite.

Padahal apa sangat keje aku
Aku ni je yang malas
Hey malas pelissss keluar dari diri i
I hate youuuu

Kemon kemon
Bring it on!!

Oh btw apehal lagu All of Me by John Legend ni romantikus sangat?
Well currently my music playlist tengah on lagu ni.
Rasa mood romantic tu membuak if listen to tis song.
Mihmih
so that, i nak dedicate tis song to my future hub
Boley cenggitu?
Gedik kan kau ni.
Dah, stop.
Pegi buat keje.

:(