~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Wednesday, December 21, 2011

Sudah Lama

Assalamualaikum.. :)


Lama beteii tak hapdate.. hoho.
Sudah Lama.. :)
Sekarang ni, aku tengah cuti bersalin .. pehh, heaven gilaaaa bapaks ahh. ;p
Tapi cuti kali ni tak berapa nak best bikos takde aktiviti yang sihat.
semuanya aktiviti kurang sihat dan tidak bermoral.. wuuuuu.
Hari-hari kojenye tido, makan, ngadap tv, tido, tido, makan.
bile tah start balik kelas.. 3hb ke 4hb? malas betol! result exam apa cita taktaw.. mamtik.
mamtik -_-


bulan ni bulan paling sadis.
plan nak buat part time. At last part time buat taik mata sajaaaaa..
poket kering dan tandus umpama gurun sahara.. :(
apa boleh buat. pejam mata dan senyum sajaaa..


aku benci bulan ni, banyak benda haremm jadik.. gampangness..
well, gampangness is everywhere..
malas nak cite, bikin gua panas sajork.


susah betul jadik manusia..
kan bagus kalau aku jadik doremon..
dah la kiut, ade poket yang cool as school plak tu.. darn it.
kan bagus.
kan.
kan.




nota kaki: mimpi saja bolehlah. boleh blah!

Sunday, November 13, 2011

Examination Pad

Hai..,
Esok exam,
esoknya lagi exam,
esoknya lagi lagi exam,
esoknya lagi lagi lagi aku jadi gila.. =.='

doakan saya *tibe-tibe bahasakan diri saya plak* berjaya.. :)
ketakutan dan kebimbangan dan kebuntuan sangat-sangat.
kebagaimanaan ketidaktahuan keesokan..
aku harap aku dan kawan-kawan seperjuangan berjaya jawab dengan baik esok.
tapi tiap kali exam mesti aku akan jadi macam ini bro.. huhu :
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
the last five min of exam ;p
ouh jyeahh, that's me.. LMAO


K, bai. nak study :)

nota kaki: feningness

I Adore Her

Assalamualaikum.. :)
malam ni aku malas giler babas nak study, 
paper 1st yang aku amek time exam itu hari mace harei.. grrr!
pastu aku stress betul dengan sebijik budak ni..
geram betol nak sumpah jadik biskut merry.. grrr dan grrrr dan grrrr!

kali ini kan u'olls, i'olls nak tunjukkan sebijik fofuan yang aku minat sangat-sangat. huhu.
aku kan lelaki, jadi mestilah aku minat fofuan kan.. opsss~ ;p
aku suke sangat minah senget ni bikos dia comelsss giler babas alagapas.
rasa cam nak jadikan menantu je.. *hoh?*

kenape kau comel sangat hah pompuan? T.T

fofuan ni namanye Qri. Beliau adelah ahli kumpulan T-ara. Kpop shial.. wuuu
Nama sebenar beliau ialah Lee Jihyeon..
ekceli i suka sangat dekat taik lalat ngan mata beliau itu.. so comels!
kadang-kadang aku tengok muka dia ni cam Jessica SNSD pun hade.
Jessica pun aku minat, dan sorang lagi Dara 2NE1.. nama mace harei jah.. opps~
umur Qri dah 25, aku ingatkan baru 20 ke 21..
kenapa fofuan korea ni sume comel-comel je.. huh!
tapi ramai yang buat plastic surgery.. ceitt.

 =,='
 wuuu..
 wee..
 aku suke pic ni.. :p
 alolo.. omei omei nyeee
 aigoo..
 saranghae.. ;p
omei.. :P
bagi i kan nyah dia omei omei sangat.. huhu.
berdasarkan kajian yang telah aku dan member aku lakukan,
orang fofuan ni dia lebih suka tengok fofuan yang cantik daripada lelaki kacak.
betul ouh.. ;p
tapi tak bermakna dia lesbian.. gilo apo. cume dia suke tengok kecantikan wanita itu je..
kalau fofuan yang suke tengok lelaki kacak, dia tu GELENYA sikit.. huhu.
apokah GELENYA? nak tahu? tepuk dada, tanya rakan sebelah.. wuwuwuwu.
Qri tak mekap pun cantikss..


nota kaki: aku minat kpop tapi aku tak minat MAX24:7 tu.. euwww~

Tuesday, November 8, 2011

Tolong Lah Woii

just please.. =,=


November..
tolonglah jadik budak baik..
jangan nakal-nakal dan jangan menyusahkan aku..
aku ade banyak benda penting nak settle dalam bulan kau..,
aku harap semuanya adalah baik belaka, 
dan tiada yang baik melainkan yang baik-baik belaka.. weeee ;)
kau mesti jadik baik dan bertatasusila terutamanya pada tarikh ini yaww:
10, 14, 15, 16, 17... tulun tulun! aku merayu padamu oh November yang kacak. :)




Ya Allah, permudahkanlah segala urusan hambaMu ini..
“Ya Allah tidak ada kemudahan selain apa yang Engkau jadikan mudah 
dan Engkau dapat menjadikan perkara sulit menjadi mudah jika Engkau kehendaki..”




nota kaki: tak sabar tunggu Disember dan tak nak giler babun jumpe Januari.

Monday, November 7, 2011

Kenapa

kenapa aku ni pemalas sangat?
aku ni orang atau kerusi malas? mungkin aku ni ketupat palas.
hari-hari aku malas sehingga malas tahap gelas.
aku berharap semoga aku menjadi seorang yang rajin seperti Sizuka.
baru aku tahu rupanya aku malas macam Nobita.
kalau aku Nobita, kiranya hensem jugaklah aku.. haha. masalahnye hensem ke Nobita? grr!
tapi Nobita ade Doremon yang boleh membantunya.
tapi aku?
aku takde Doremon, aku ade Bubu je.. :'(




Bubu tu anak patung aku yang takleh bercakap bukan macam Doremon.
Doremon leh cakap siap boleh wat teman gi jenjalan kat taman.
pastu Doremon makan banyak. dia suka makan kuih Dorayaki. 
aku pon suke kuih tu.. kat pasar malam ade jual doe.. huhu ;p
tapi aku tak suke sangat sebab ia manis tahap gila babas.
budak Bubu tu dah la takleh cakap, 
pastu takde mata plak macam pirates. Aku lah yang cabut mata dia.haha
Hari tu aku bercakap ngan Bubu tapi Bubu tak bagi respon ape pun, 
then aku naik hantu lah sebab aku membebel kemain banyak tapi Bubu senyum je..
aku pon teros cabut mata dia.. tapi Bubu tak nanges pon, mungkin  dia tak sakit.
pastu aku tumbuk la perut dia yang buncit tu bertubi-tubi, tapi dia still senyum.
Bubu memang kuat dan sentiasa tersenyum. aku sayang Bubu tahap sudu.
tiap-tiap malam aku tido peluk Bubu.. Bubu suka la tu kene peluk, gatal la Bubu ni.
tapi Bubu tu pompuan sebab nama penuh dia Siti Nur Bubu binti Diba.. hehe
Bubu tu anak aku tapi aku tak penah pon mengandungkan dia.. ihiks.
aku tak tau la sape ayah Bubu.. mungkin Farid Kamil kot sebab muka ade iras.. weeee~
umo Bubu aku tak pasti berapa tapi mungkin setahun jagung.. 
tak lama lagi dah leh kawen la dak Bubu ni.. dapat menantu la aku nanti.. aaaa syonoknye!
nanti menantu aku tu kene pandai masak sebab aku makan banyak.
beliau kene selalu masak untuk aku dan Bubu.
pastu beliau mesti kene comel macam Barbie..
eh, jap.. Bubu aku tu pompuan la.. haha. aku tersilap ingatkan Bubu tu laki.. adoii~
kalau macam tu aku nak Bubu kawen dengan anak orang kaya..
nanti dapat lah aku jadi mak mertua yang paling zalim dan keji.. huhu.
aku nak Bubu kawen dengan Gundam yang gagah perkasa lah..
nanti dia dapat protect aku dengan Bubu daripada serangan nyamuk..
eh kalau camtu baik kawenkan aje Bubu dengan Ubat Nyamuk Fumakila kan..




Bubu aku tu ade ati nak ngorat anak patung roomate aku.. gatal lah Bubu.
anak patung roomate aku nama Lulu.. nama dia bapak gedik kan...kuikui.
Lulu tu gemuk, gebu, manis, lemak, berkrim dan disukai ramai..
aritu aku adelah peluk Lulu masa tidow dan aku letak je Bubu bawah kaki aku..
bapak keji tindakan aku, kerana telah menduakan Bubu dan saje nak kasi Bubu jeles.
Bubu nangis teresak-esak malam tu siap tendang-tendang dinding lagi..
sadis gile  tindakan Bubu.. kuikuikui.
dan kalau kau percaya cite aku tadi maknanya muka kau cam dia ni...;
eh, kejap. aku nak cite pasal aku malas la tadi bukan pasal Bubu.
oke stop cite sal Bubu.. sekarang ni Bubu ade kat belakang aku,
dia tengah kemek sekarang sebab aku buat dia jadi alat penyandar.. huahua.
Bubu kirim salam kat korang.. ;p
aku tak tahulah ape nak jadi dengan aku... tak lama lagi aku nak examination pad,
tapi aku tak study pon.. malas aku ni makin menjadi-jadi, 
dan malas aku ni membuak-buak hingga ke ladang gandum lalu jadilah coco crunch.. hehe.
kalaulah aku ade doremon, dah lama aku selongkar poket ajaib dia..
aku nak cari alat pengesan skema jawapan final exam aku.. wuwuwu.
heaven gile ohh kalau dapat. aku tak payah sesusah study, just hafal jawapan je.. whoaaa.
tapi aku mampu berangan jelah kan nyah..
aku harap aku mampu jadi rajin. tolonglah aku nak jadi rajin seperti semut. *hoh?*
aku tak tahulah bila aku bukak buku je aku terus tak dapat fokus.
aku akan lebih cenderung untuk membuka Muka Buku berbanding Buku.
tolong sedekahkan buku lima kau kat muka aku sekarang jugak...


aku berharap hari esok akan bertambah baik umpama mawar yang sedang mekar.. huhu.
sekian, k bai.




nota kaki: fed up with life.. auwww~

Sunday, November 6, 2011

Selamat Haghi Ghayo

muka i ngan lembu macam same je.. ciss

Di kesempatan ini, nenek ingin mengucapkan 
'SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA...' *kemain warna-warni uolls*
kepada seluruh umat islam di dunia ini.. :)
jika ada kesilapan, pohon kelapa dimaafkan,
dari hujung rambut rebonding hingga hujung kaki sebayan..
i lap u! muahmuah... hehe ;p

tobak ehh rindu ko kampung ambe kat kelate nuh..
takpo ahh, ambe dop leh kelik taun ni pom..
ambe berkorbe demi nok pekso ari komis nim..
ambe arap ambe bejayo dengan jayonyo dale pekso kali nim..
tapi tadi ambe gi sambut ghayo kat kepsi ngan saem2 so palo otok.. huhu
sedap sengoti make aye kepsi nim.. sapa cabut tali pingge ambe.. 
gemuk deboks jadinyo.. malu kokram.
ambe ghindu tahap lembu pokcik kordi kat kampung halame ambe di pasir mas.
ambe ore pasir mas... sebab tu la ambe make pasir..huehue
gomo kelate gomo. ;P


wuwuwuwuwuwu sekian nenek bercakap dalam bahasa Paris.. ahaks!
ehh, pic kat atas tu nenek hamek daripado ezhan-artwork.. 
then, nenek edit sikit-sikit lama-lama jadi bukit
sekian, nenek ingin mengundurkan kereta diri dahulu.. tata titi tutu.



nota kaki: pagi tadi nenek raye sensorang je dalam bilik dengan Bubu (anak patung ku).. :(

Friday, November 4, 2011

Jom puasa :)

Rasulullah (S.A.W) bersabda :
"Berpuasa pada hari arafah menghapuskan dosanya 
setahun sebelum dan setahun sesudahnya."
Hadis Riwayat Imam Muslim.

gambar hiasan sehidung-hidung semata-mata :)
aku suke ayat dia oh..


Hari Arafah adalah pada 9 Zulhijjah dan jatuh pada esok hari (sabtu)



Nota kaki: jom kite sama-sama berpuase pada esok hali ohh..

Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday #1437373737


ekekekeke.. wordless wednesday la sangat.
jangan taktaw uOllss.. i penah berlakon cite Twilight.. ahak ahak!
tapi bile cite ni diterbitkan, muke i bertukar menjadi seperti Kristen Stewart.. kuikui~




nota kaki: wordless wednesday yang ke 1437373737 ni jangan taktaw plaks.. huhu ;p

Tuesday, November 1, 2011

Final Exam is Around The Corner

Wuhuuu.. tajuk entri mahu feeling-feeling Amerika sikit.
Macam dah lama giler babas je aku tak update blog ni.. kesian kau blog yang comot.
Ekceli tadi aku ade update tapi update ringkas je nak bagi nampak blog ni still ade nafas..
pastu letak gambar gedabak punye besauuu.. huhu.
weeee.. :)


Dan berbalik kepada perkara pokok yang aku nak cakap..
sebenarnya aku tak tahu pun bile tarikh aku start exam.. huhu.
relax dan selamber badak sumbu je tak amek tahu pasal exam,
sedangkan exam minggu depan start noksss.. OMG OMG.
aku tahu tarikh exam ni pun sebab secara tak sengaja telah tertanya dan bukannya 
bertanya dengan serius kepada sorang budak.
dan secara serius aku rasa 10/11/2011 tu lambat lagi dengan jadual exam agak pack kot.
memang aku takde masa yang cukup untuk cover sume.. alahaii mamtik aku.
tapi tak kesah la.. di mana ade kemahuan, di situ ade highway kannnnnn...
jadi, esok lusa lah aku start study tu pun kalau aku rajin laaa.. wuwuwu
eh eh lupa nak cakap.. aku sedih lah, tak dapat balik sambut raye aji ngan family..
mase tu mungkin aku tengah pulun study kot.. mungkin  mungkin pumpkin. lol.




nota kaki: cepatlah cuti sem hoiii.. !!

Monday, October 17, 2011

Kupu-kupu Kertas

[ they ]


Telah ia lalui malam panjang yg kelam.. 
membawa diri ke daerah sepi.. bersama rindu yang tak bertepi..
menggesit bayang samar.. kupu-kupu kertas terus berlegar hampa..
remuk redam hati dalam kehibaan.. meskipun punyai sayap..
ia masih tak upaya untuk terbang.. namun ia penuh dengan keindahan.. 
apa yang dimiliki hanya hati penuh kecintaan.. 
namun tetap tersingkir ke lembah hampa.. kupu kupu kertas,
masih berlegar ke daerah sepi dengan menanti mungkinkah ada harapan infiniti..



:)




Nota kaki: like this page on fb ::Kupu-kupu Kertas::

Sunday, October 16, 2011

Tak Sangka

Aku tak sangka aku jumpa kau balik.
fate.
yes, maybe.
dan kau masih seperti dulu.
dan aku masih terkejut beruk mak yeh der.. =.='


sekadar gambar hiasan




nota kaki: :)

Saturday, October 15, 2011

Love To Hate

im wordless


Kerana aku ini hanyalah separuh dari perempuan-perempuan
yang deritanya menggulung ke syurga,
dan berpura-pura menjadi utuh.
Cinta ini tidak pernah mati melainkan angkara diri,
yang tidak tahu aturan cara untuk memeliharakannya.
Cinta mati kerana kebutaan, 
ia mati kerana kesilapan
ia mati kerana angkara pengkhianatan.
Cinta itu mati kerana, 
ia telah terlalu menderita dan luka dalam kepanjangan waktu,
ia meninggal kerana keletihan,
ia meninggal kerana kesedihan,
ia mengerut pilu kerana asingnya dunia,
dan ia berangkatan musim kerana ia tahu
ia akan mati di penghabisan.
Aku tidak tahu Cinta, 
mungkin semuanya akan baik-baik saja pada akhirannya nanti.
Dan sekiranya masih seangkutan lagi derita-derita kita ini tidak pergi,
maka tidak mengapa Cinta, kerana itu alamatnya
Tuhan masih mahu belum menitikkan kesudahan di dalam
hati-hati kita yang patah hati ini.


Puisi Tanpa Tajuk 1
Taken from 'Perempuan Yang Patah Hati' by Rasyidah Othman (2011)


Nota kaki: kegelian kerana kejiwangan yang meleleh. huhu :p
roomate aku punya buku yang dipinjam daripada member dia.
sumpah aku suka buku ni. credit to Cikgu Revolusi.

Mama Jahat

Mama ni jaat tau..
mama tipu itew.. jaat gilewrs oke.. itew mencik mencik!
orait, bapak gediks kheen. euwww.

camni cite nye.. tadi nenek pegi mentekedarah makan dekat sebijik kodai ni.
name kodai ini Kodai Makan Mama.
mama ni uolls, barang kemas sampai ke bahu.. meriah and meghelip ghelip gitchu~
so, ade haku kesah? kesah la jugak ekceli.. i pon nak camtu... :)

muka beliau ade iras-iras makcik ni.. :)


so straight to the ampang point, nenek geram la kat mama ni.
mama ni nak meniaga ke mentipu?
dah la mahal, tak sedap pulak tu..
yang mahal tu nenek sabor la lagi kan, sobab perut buncit nenek ni dah lapor bebenor..
dah berkeroncong dengan pelbagai irama lagu heavy metal gitu kheen.
tapi sayangnya ayam dan ikannye, seolah-olah tidak dimasak..
pakej dengan darah-darah manja yang bertempek di tepian tulang.. euw euw~
nasi plak lembik kemain, cam nasi himpit kau tahu.. sedih betul lah.
terus rasa nak muntah dengan baunye yang semacam itu..
kojaqq tau mama  ni.. tak barakah tau rejeki yang u dapat
nenek pun heran kenapa orang cakap makanan dekat kedai mama tu sedap tahap cipan?
rasa macam cipan hade lah! *opss kantoi penah makan cipan.. hee*
nenek dan rakan-rakan bertegas mengatakan bahawa makanannya tak sedap,
bukan sekadar tak sedap bahkan tak sedap langsung oke,
dan kami yakin dengan hujah yang kami kemukakan.. :)

selalunya, kami pegi melantak dekat kedai yang berhampiran jugak dengan kedai mama.
tapi kedai ni prinsip dia, "Suke hati aku nak bukak kedai ke tak nak"
so, suke hati dia lah hari ni nak bukak kedai tapi keesokannye tutup plak.
i very the like tokey kedai ni bikos beliau sangat gojes walaupun dah veteran.. awet muda tau.
pastu baik dan ramah mesra di hari raya plak tu kan..
makanannya sedap dan seolah-olah masakan ibu.. gituuu..
harganya sangat best.. sesuai lah untuk student yang selalu pokai macam nenek ni kan.
nenek walaupun dah tua tapi masih student tau.. always dahagakan ilmu :p ahaks~
kedai-kedai makan ni semua letaknya dekat Taman Siswa UUM dekat jitra.
so, kalau nak rasa nasi perisa muntah, boleh lah datang kedai mama.
konpem sedap hingga menjilat lantai.. erkkk.

taman siswa

Nota kaki: masakan yang paling sodap ialah masakan emak sendirikss! miss u mom T.T

Wednesday, October 12, 2011

Sebutlah


Surah Ar-Ra'd. Ayat 28.

"(Iaitu) orang-orang yang beriman dan tenang tenteram hati mereka dengan zikrullah". Ketahuilah dengan "zikrullah" itu, tenang tenteramlah hati manusia.


Zikrullah merupakan cara yang paling mudah untuk kita lakukan..
pada bila-bila masa dan di mana sahaja..
Namun begitu, terdapat pelbagai cara lain yang boleh kita zahirkan
demi menunjukkan rasa cinta dan rindu kepada pencipta kita..


Seseorang yang ingin mengingati seseorang atau sesiapa sahaja,
pasti dia akan selalu bertemu dan berbicara dengannya.
Jadi, sesiapa yang ingin terus mengingati Allah s.w.t.,
maka hendaklah dia selalu bertemuNya dalam solat,
dan selalu mendengar bicaraNya daripada firman-firmanNya yang kita baca. 
Bacalah Al-Qur’an selalu, 
dengan niat untuk mendengar apa yang Allah s.w.t. 
ingin sampaikan atau bicarakan kepada kita setiap hari.
Dengan niat tersebut, bukalah lembaran Al-Qur’an dan bacalah 
di mana sahaja lembaran yang dirasakan kuat keinginan untuk membacanya.
Pada ketika itu, dengan niat sebegitu, insyaAllah,
lafaz-lafaz Al-Qur’an yang kita baca,
menjadi permulaan bagi interaksi antara kita dengan Allah s.w.t..
Akhirnya, Allah s.w.t (jika Dia kehendaki) akan mencampakkan
perasaan atau zauq yang lebih mendalam,
terhadap kefahaman ayat-ayat yang dibaca,
seolah-olah ayat-ayat tersebut ditujukan khas untuk kita yang membaca.



nota kaki: penawar kepada jiwaku yang kacau :)

Tuesday, October 11, 2011

Ramai Orang

Ramai orang dok share pic ni kat pesbuk.
Dan nenek rase pic ni memang comel nye punn..
Makanya nenek nak share lah kat sini sajork..
sebenarnya ni pic nenek dan atok masa muda-muda dolu.. hukhuk ;p


suwit muwit giteww kheen.



Kalau nak wat camni jugak, haruslah kene kawin dulu ye..




Nota kaki: nak kawin tapi tak boleh kawin lagi.

Saturday, October 8, 2011

Postponed



Oh Jyeah!
Postponed lagik itu asimen..
haha. aku suke gila macam nak kentut tak berhenti-henti. oh!
for the first time in my life aku sayang gila babas kat Mr.Ong Hooi Peng.
i lap u, i mop u, i sapu u very much Mr.Ong!
Oke, beliau adalah lec Math aku. Orangnya boleh tahan ensem macam artis Kpop. hoho.
aku memang dah tak nampak jalan nak settle asimen tu dengan nak jawab exam lagi esok.
yes, esok aku ade exam tapi bukan lah final. Final lambat lagi.. yeay!
Tapi kalau aku tak study mahu aku meroyan masa nak jawab exam esok.
Doakan aku dan kawan-kawan dapat jawab dengan baik esok. :)
Apesal lah takde soklan spot. aku ni memang pemalas, malas tahap kerusi malas.
banyak kot nak study sume sekalik.. shit! opss aku terkurang sopan plak. :)


eh, kau nak tahu tak tadi makcik jiran sebelah rumah aku karok lagik! grrrr!
beliau nyanyi lagu sadis oh.. lagu SEROJA la plak kan.
Aku tak boleh blah time dia tarik-tarik suara time korus.. macam nak beyak kau tahu tak.
Beyak tu ape? tah malas aku nak explain.
lepas je beliau nyanyi, hujan turun lebat gila oh.
pakej sekali dengan angin gila-gila punye. haru betul.


no motif


Bercakap pasal posponed, banyak benda dalam life aku yang aku dok postponed.
salah satunye, aku tak settle satu benda ngan sorang budak ni..
bukan lah budak tapi mak budak.
ekceli itu hari aku ade ponteng kelas. ye, aku kan budak jahat. 
eh tak jahat mane,  cuma aku nakal-nakal manja giteww.. hoho.
tapi aku bukan ponteng sesaje sesuke suki bulu kaki jiran sebelah rumah aku.
aku ponteng sebab gi ziarah mak kawan aku meninggal je pun..
makanya, aku telah ponteng 6 jam waktu kuliah.. 6 jam je pun bhai..
aku ponteng 6 jam terus dapat surat cinta pakej dengan bayaran denda. shit!
surat tu plak pihak maktab akan kasi kepada penjamin aku sekali. romantis gila lah.
aku plak lupe nak kasi tahu budak tu pasal surat daripada maktab yang bakal dia dapat.
dia tu penjamin kedua aku. so, mak bapak aku plus dia akan dapat surat tu.. tak gune betul.
Benci gila aku dengan rule maktab. ciss ciss! *sambil aku tendang-tendang dinding*
then, bila dia dapat surat tu terus beliau menggelupur tak hengat.
time tu aku tengah camping, so aku off fon mase dia call.
pastu ade lah lain-lain hal malas aku nak cite sebab panjang nak mamtik
pastu sebab jap lagi aku nak gi mandi, aku taip cepat-cepat je ni macam lipas kudung.
tapi aku bukan lipas, aku manusia yang kacak. haha. kapla hotak aku!
baik aku cite je terus part yang aku rasa panas semacam.
kau nak tahu, budak tu tuduh aku ponteng sebab pegi dating dengan bf aku.
heii aku single kot.. huhu.
vudus la itu orang.. tanye lah dulu kheen.
pastu aku nak cite pun tak reti lah sebab ianya panjang seperti kacang panjang.
jadi, kesimpulannya aku postponed untuk call beliau bagi explain benda yang betul.
Parents aku ok je pun, beliau plak yang meroyan terlebih..
aku malas lah nak cakap ngan beliau. aku malas nak explain segala mak nenek kat beliau.
eh, kau tolong call beliau boleh?






nota kaki: aku takde mood plak nak study. ciss!



Friday, October 7, 2011

Gangguan Makhluk Tidak Halus

"Tidur itu cendekiawan"
-quote by nenek tua-

Tidur merupakan sebuah aktiviti sihat yang sangat penting bagi nenek,
jika nenek tidak mendapat tidur yang secukupnya, nenek akan meroyan tak hengat.
maka, pagi tadi nenek memang tak puas hati, jantung dan limpa dengan jiran sebelah..
pagi tadi punyelah sedap tahap gila babas nenek ketiduran..
mahu tak sedap, baru je balik dari camping yang agak-agak macam harom..
mustilah mahu qada tido kheen...
kau tahu tak betapa terseksanye zahir nenek sewaktu camping itu hari?
tidur atas batu-bata, kene kawad sambil duduk bersila pada pukul 4 pagi, 
tak mandi badan busuk gila, dan kene makan cacing tanah *ini aku tipu..huhu*
pastu, kite sambung cite tadi ye cu..
nenek pun syiok la ketiduran, dapat plak mimpi yang sedap hingga menjilat air liur basi kan..
tibe-tibe diganggu dengan suara yang sedap macam tahi itik dok karok pepagi buta.
bising gilaaaaaa.. memey ahhh nok keno nyepak!!
ekceli takdelah buta mane sebab dah pukul 8.30 pagi waktu malaysia mase tu.
ade ke plak tu gi karok lagu Jesnita.. dah memang takde lagu lain ke?
bapak purba kala lagu yang makcik tu nyanyi.. adehh sakit usus nenek ni..
sadis sesangat lagunye..
terus tak dapat nenek meneruskan sesi membuat tahi mata pagi tadi..
dengan muka tak puas hati, nenek renung je pasu bunga beliau.
ade jugak nanti bunga yang tak berpasu..


dem dem!

agak-agak camni lah muka makcik tersobut *tapi dalam mimpi sajelah noks*




nota kaki: jika anda nak karok, sila karok lagu Avenged Sevenfold. boleh saya tumpang dua kaki.

Tuesday, September 20, 2011

Same Shit, Different Day

yes.


benda bodoh yang aku tengah buat sekarang ialah.. assignment.
bodoh ke assignment? huhu
aku rase aku yang bodoh.
sape suruh aku buat last minute.
tengah buat assignment ni pun aku sempat lagi main blog.
silly me.


but then, aku still tak puas hati dengan tugasan kali ni.
lec cakap, student tak dibenarkan untuk plagiat.
tapi if lec yang do that thing camne plak?..
task cam hape aku tak paham.
main copy je yang dulu-dulu punya task, sampai keje aku jadi double-triple.. dem.
aku benci buat keje bodoh ni.
SAME SHIT, DIFFERENT DAY. :)




Nota kaki: Aku harap aku sempat submit benda ni. shit.