~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Sunday, March 27, 2011

Menconteng itu cendekiawan

Dah lame rasenye beta tidak mencOnteng arang di sini..


sekadar gambar hiasan


jsdhfbhfkwkoejfjdhcbubcfnwefiefuejncdbsahkuddnnbdn
djsafbdhacbyfjwierhejfbdhbfdsncdsugfshedbsybdnbfufhd
djhbdyuejerufufndfqwertyuiopnbfhdfsfndbfhfasdfghjklxcv


sekian cOntengan untuk hari ini.
jumpe lagi di episOd akan datang.


kain merah,
kain buruk,
jangan marah,
tulisan buruk.

Tuesday, March 15, 2011

Haha

haha.. haha.. haha..
hanye itu yang mampu beta lafazkan.. haha haha dan haha sekali lagik!


padan muke awek tu.. hikhik.
bOngOks giles..
jatOh cinta ngan vid ni..? sile la lawat belOg ni.. http://www.suarapeople.com/
itu tuan vid ni Oke.


nOta kaki: aku suke lagu die dOe..

Aku Curiks

aku rase budak dalam pic ni cOOl.
aku rase aku jatuh cinta kat beliau.
bOleh aku dapatkan nOmbOr tepOn beliau??

comeii ohh pic ni.. ke aku je yang perasan? haha

nOta kaki: gambar gedabak besar, tulis ciput je. itulah aku. wuwuwu

Monday, March 14, 2011

Mane Tah Aku Jumpe

Spongebob vrsi Kelate:

Ready dok budok-budokk? 

Ho laa, keptenn! 
Gaaapo diiiooooo?
HO LAA, KEPTEN! 
ooo..Podio dok dale buoh lanah bowoh laut?
Spongebob Sluar Kkotok!
Sene meresap bewarno kuninggg.
Spongebob Sluar kotok! 
Kalu demo suko bendo laut hok ngarut. 
Spongebob Sluar Kkotok! 
Pah mari la pakat nnopat supo ike.
Spongebob Sluar...Kkotok! 
Re...ady? 
Spongebob Sluar Kkotok,(3x) Spongebobbb Sluar Kkotokkkkkkk!!! :D






nOta kaki: patrick ensem!

Hai, Lame Tak Nampak

Assalamualaikum..


tak jawab dOse.. kalO jawab u suke i.. hikhik


Ouh Oke, lame gilak babun dah nenek tak hapdate belOg ni.
saje malas plus nak kasi uOlls rindu i.. hikhik *padehal tade idea nak tulis*
malam ni tah pe mimpi nak hapdate plak..
ni sume gara-gara budak laki tak cukup umO and giler senget tadi..
dem! rase cam nak bagi pelempang free jek kat beliau.
ade ke patOt panggil nenek ni ANTU KAK LIMAH!
ini sudah mencabar kredibiliti *betOl ke eja camni weyh* nenek sebagai seOrang pengusaha taik mata yang berjaya!
panggil la usOp ke ape.. baru la machO sikit.. *sambil buat gaya tangan cam usOp*
pastu die cakap tak hingin nak lawat belOg nenek.. 
bikOs name belOg nenek ni tak menyelerakan. ape kO ingat belOg ni sejenis makanan ke?
nak berselera, pegi la medan selera.. hikhik.


Ape tah nenek nak tulis ni?
Ouh Oke, cite sal perkembangan skang ni jela sikit. 
even tade pOn Orang nak taw.. haha, giler sadis.
skang ni, nenek ade kat kampung.. village la nyah dalam bahase saintifiknye..
tengah hOliday Ouh.. yihuu! ekceli asimen melambak.. sO cuti amende camtu an. nyampah!
19 ari bulan nanti kene balik kedah dah. sumpah tak suke plus menyampah.
sume benda aku nak menyampah. ape la nenek ni an. dushh!! *sepak diri seniri jap*
pade 6 hingga 10 ari bulan yang lOpaih, nenek kene masOk skOlah jap.
kene pegi buat PBS. pekejadah tu? Pengalaman Berasaskan SekOlah la nOkss.. hikhik
dulu rasenye nenek penah cite.. bile entah, lupe.
g skOlah dekat-dekat umah jek.. senang cite. tak kuase ah nak g jauh-jauh.
dOk umah lagi besh kOt. ade yang pegi wat sampai kat sabah. whOa giler ah.. semangat.
skOlah yang nenek pegi aritu namenye SK.KangkOng.. kat area Pasir Mas, kOlantam.
haha. pedehal gelak.. taw la name skOlah tu best. unik ape.. :)
jangan pandang sebelah kaki kat skOlah tu weyh!
dapat anugerah skOlah perkasa and skOlah harapan bagai. suspek respek giler ah..
mula-mula memang bOring tahap cimpanzi kOt kat situ, tapi bile dah lame tu.. sumpah best.
sayang plak nak blah dari situ..huhu. terasa berat kakiku ingin melangkah pergi.. buwek!
cikgu besar die memang terbaek dari ladang gandum ah. 
lame-lame tengOk cam ensem la plak.. kuikuikui. giler miang!
nenek ade la kasi kenang-kenangan kat skOlah tu.. kasi sebijik lukisan yang tak bape nak cun.
kaler pakai luna je nOks.. tah ilang gi mane kaler air nenek.
satu umah dah geledah tapi tarak jumpa meyh. dem! wat penat haku jek.
rasenye adik nenek dah bakar. gOblOk tOl.. cam mayat hindu kO buat kat kaler bunchO i.
pandai jugak rupenye beta melukis.. kikikiki. de yang puji taw.
"wah, cantiknye awak lukis!" kate kucingku.


budak-budak ni memang giler lensa.
penat aku layan.
yang letak tangan kat dagu, bajet mOdel tu.. cakap banyak giler. 
rase cam nak sumbat kapur tulis lam mulut beliau.


dah la, penat la nak cite sal gi skOlah.
laen kali nenek cite lagik..
skang ni musim ujan kat sini..
eberi day ujan taw. sangat bagus untuk hibernasi.
maka ari-ari saye tidO.. asimen saye juga tidO..
mesti kawan-kawan saye tengah pulun wat asimen.. tapi saye? :(
pehal plak saye menggunakan kata nama saye? nampak sOpan di situ. :)
nenek menghabiskan cuti nenek dengan tidO. tanpa tidO, sapelah nenek.
nenek juga gemar melepak dengan kawan-kawan..
di samping itu, nenek suke menghabiskan duit dengan cOpink.
nenek suke wat asimen last minute, sO bile sampai maktab nanti baru pulun~
Ouh lupe plak nenek.. nenek juge sukekan aktiviti makan.
maka, semakin membulat seperti dOremOn lah saye..


hai, saye dOremOn.
katne tah snap ni.. bapak bersepah an. malas nak crOp.

ape lagi ye nak cite.
ce cite.. ce cite..
ah malas aku.
sekian, aku malas.


nOta kaki: malas itu indah

Tuesday, March 1, 2011