~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Friday, December 10, 2010

Tag Lagik!

mOnik kepada diri seniri..
juge kepada kengkawan sume..
juge kepada peminat yang banyak menyOkOng kerjaya seni i selama ni.. hOhO~
pada pagi yang gelap kini sudah terang ini nenek nak jawab sebijik lagik tag..
tag kali ni, di kasik Oleh Oppa..
Oppa ni pOn encem maut gak wa cakap lu.. ini bukan bOdek Oke *Oppa sile belanje saye... ;p*
ekceli, nenek pOn tak bape nak paham ngan tag kali ni..
tapi, layankan sajOrk.. muehehehehe!


1) Banner BlogLarian siap dengan Link..??

Bawu jek nenek ciapkan beberapa jam kredit yang lalu..
Agak mencabar bikOs tenet slow cam ciput.. upload pic giler lame Ouh~

2. Jadi Follower BlogLarian??

Haruslah!
Agak mencabar juge tadi.. bikOs tenet yang lembap cam pelembap bibir~

3) Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)

Saya suka berblogwalking kerana beliau mampu up kan trafik blog saya. Tak lupe juge, saya dapat usyar blog-blOg yang besh.. juge saya dapat prOmOt blog saya dengan riaknye.. hakhakhaktuii

4. Tag 3 orang rakan atau lebih..


dengan ucapan. suke ati kOrang la nak jawab ke tak..
tiada paksaan dalam agama.. cewah~

5) Beritahu rakan tag anda tentang BlogLarian

Orait.. sepantas kelajuan cahaya nenek akan lakukan.. hekhek

6) Akhir sekali Masukkan tajuk dan link en3 tadi dalam komen ini bersama tajuk blog untuk disenaraikan

Tak bape aku nak paham.. haha



nOta kaki: sekian, nenek nak sambOng tidOw! mintak-mintak mimpi putera raja.. ;p

Testing Barang Baek Punyer… !


sekOjap tadi an.. nenek ter'usyar' sebijik belOg awek cun..

tibe-tibe nenek terbace sebijik entry beliau yang agak sOdap..

lagi sOdap daripada nasik.. hihuu~

beliau cakap, kite ley pOst entry gune micrOsOft wOrds..

sO, kite tak payah sesusah nak taip kat blog..

tapi bOley publish if ade sumber internet je nOks.. hOhO~

nenek apa laga… terOs bace dengan macho dan gigihnye.


 

Nenek tak kuase nak explain sebijik-bijik cara nak gune..

kOrang usyar ler blog awek ni seniri.. meramOnst

tapi tade captiOn untOk setiap gambaO yang beliau tempek..

tapi still ley fOllOw ler ape yang beliau nak sampaikan..


 



Testing upload pic cikeyt.. nenek maen insert jek ni~


 

nOta kaki: camat mencOba.. nenek pOn sedang mencOba neyh.. yihuuu~

BangOn tidOw Jawab Tag

Air kOpi, air milO.. hallO halO...! ;p
da bertaOn nenek tak hapdet belOg cOmOt nenek ni Ouh,
almaklumler sibOk melayan cucu-cucu..
name lagik cuti sekOlah kan nOks... yihuuu~
maka arakiannye, di kala pagi yang hening ini..
nenek nak menjawab ler sebijik tag daripada sOwang budak..
budak ker? huhu.. name budaknye AnakMuar.
haish.. OpkOs ler encem maut budaknye.. ngiahaha~



1. apa benda paling penting dalam hidup anda?


Gigi palsu nenek kOwt.. hikhik~
idOp tak sempurna tanpa iman.. *cewah!* maka, iman itu penting..


2. benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?

Selipar yang putus talinye.. hOhO~
Tadi nenek terbeli tOpap.. saje nak kasi tukang tOpap tu kaya-raye-maye..
*baeknye haku.. OpkOs!*
  
3. dimana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?

Aiman tak kesah.. kat mane-mane pOn bOley.. janji selesa.
Tema plaks… tema peperangan bOley? Huhu
Tema fairytale cun gak nOks.. tapi entah mampu ke idOk..

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?

kOrang tu sape? Name nenek Shizuka.. hikhik.
Bercinta tu hObi nenek.. celOnOts Ouh.. wuwuwu

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

kalO da cinta tu nyah.. haruslah untOk selamanye..
nenek ni pencinta setia.. rugi uOlls tak ngOrat! wOohOo *pangg di situ*


6. novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?

aiyOkk da lupe ler.. rasenye kamus dewan bahasa dan pustaka edisi ketiga.. kuikui
selalunye, maen rembat jep yang Owang punyer.. episen gitu!

7. antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?

bOth Of them lah! *ecece.. speaking lOndOn lak haku*

8. namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?

Sape yang tak nak jumpe Rasulullah (SAW).. tu la Orang yang nenek nak jumpe..
kalO kartun, nenek nak jumpe dOremOn!
Selalu je berangan la nenek ni..

9. adakah korang basuh baju korang sendiri?

Mustilah sendiri….……tak basuh, pakai mesin basuh je nyah~
Hikhik ape gune ade kemudahan kalO tak gune.. ;p
10. di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?

Haruslah Mekah.. satu lagik belanda!

11. pilih salah satu, peluk atau cium?

Hikhik gediks betOii sOklan ni.. peluk pOn sOdap~

12.beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
- seOrang Orang *haruslah!*
- seOrang kaki bangku sejak tecik bikOs tak dapat latihan secukOpnye *aku cOpy..hik3*
-suke makan buah tembikai bikOs banyak air *aku cOPy lagik..hOhO*

13. 5 lagu yang korang suka and selalu dengar?

Dear God – Avenged SevenfOld
Bila Cinta – GiO
Open yOur eyes – Maher Zain *balak nenek*
I hate Buffering – The Devil Wears Prada
Midnight ROmeO – Push Play
Lagu tema dOremOn jugak!

14.  5 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?

Nenek tataw nak pertanggungjawabkan kat sape..
Sape-sape yang rase diri beliau sebijik Orang yang bertangggungjawab plus ensem/cun..
Sile jawab sajOrk tag nie ngan sOpan lagik sutun..

Sekian, majulah sukan untuk Negara Uganda..

tadi, nenek jumpe ni.. haish, cam siyut jek.. hatOiii~

Wednesday, December 1, 2010

Gua De Temudagu

hai name sayep upin.. ini adik sayep, ipin..
esOk sayep de temudagu temuduga..
atau lam bahase Omputes Or negrO nye interview..
ekceli, sayep de mintak kOje..
sesaje mengisi mase agar tidak terbuang ke dalam tOng sampah.
tapi, sayep agak kOnpius sama ade nak pigi ke tak,
bikOs akan rugi ler waktu tidOw sayep nanti..
sebagaimana yang kita tahu.. tidOw itu cendekiawan.
amatlah kurang ajar jika sayep mendurhakai waktu tidOw sayep..
tidOw merupakan sejenis mamalia yang semakin pupus,
ianya bOleh didapati di pasaraya berdekatan anda..
harganya agak mahal kerana beliau jual mahal dan sOmbOng giler varvie..
hanye insan yang machO dan kacak cam sayep jek beliau layan..
well.. my name is upin. i'm not a terrOrist~ hekhek


berbalik kepade interview tadi..
sayep pOn tataw cemane nak wat keputusan.. talian hayat pOn tade.
tapi, izinkan sayep kunci lirik itu!
sayep yakin anda tak paham pe yang sayep mengarOt bagai..
well, my name is upin.. upin tak kesah..
kalO sayep kOje, nanti sayep akan dapat duit..
maka arakiannye, bOleh sayep berfOya-fOya dengan riaknye.
tapi nOks.. cuti kOjap jek..
sempat ke sebulan eks..
asal ler maktab selalu jek bagi cuti ciput giler babun..
taik idOng pahit tOl ler.. mencik taw nyah~
hampagas tOl, baek sayep layan lagu screamO.. cOol seyh.
try ler layan Asking Alexandria, kOnpem cair taik telinga..muehehe


asking alexandria

Ouh ya, kat sini de jawatan kOsOng..
sape nak jadik khadam sayep..?
angkat kening tinggi-tinggi.
gaji bOleh dirunding..
ari-ari sayep bagi makan friskies..




nOta kaki: esOk interview jadik dOktOt.. hekhek ;p

Sunday, November 28, 2010

Zahiril Adzim.. Kamu Buat Beta Terharu!

Ouh.. nenek rase sangat gumbira plus terharu plus nak pengsan!
zahiril adzim memang terbaek dari ladang gandum..
tak sia-sia nenek admire beliau tahap beg plastik tescO.. wuwuwu
disebabkan mata nenek ni tak mO tidOw,
maka arakiannye, nenek pOn mengushar and mengOmen ler wall artis-artis pujaan nenek..
lisa surihani.. avenged sevenfOld.. zahiril adzim..
and tah sape lagik nenek pOn tak hengat ler nOks.
wadehek Farid Kamil ngan Awal tak kasi pOst kat wall dOrang..
taik idOng mashin tOl la u'Olls ni..
tapi mak tak kesah ler nyah.. hikhik~

tibe-tibe nenek terkujat tatkala melihat ini,
"zahiril adzim cOmmented On his wall pOst"
adesss.. beliau respOn pOst nenek der~
lalalalala.. gumbira cam urang gilak nenek dibuatnye..
tak sangka ex-bf i nak kOmen.. Ouh, eksited terlebey~
mesra peminat ler u ni nyah..

sile klik untOk tumbesaran kanak-kanak ribena

Ouh.. siyes nenek minat giler kat beliau..
cume beliau jek tak minat giler kat nenek..
dulu nenek penah wat entry khas untuk beliau taw..
cam hampagas jek nenek ni.. beliau bukan nye kenal kO wahai nenek tua ;p
well de nenek kesah? kesah ape nenek.. yihuuuuu
nenek suke tengOk lakOnan beliau..
nenek suke taik lalat beliau juge.. wiwiwi~
tapi nenek agak frust tertiarap bikOs beliau da de awekss..
kOrang kenal tak ex-gf herO citer asmara kat tv3?
lantak la kOrang kenal ke tak..
yang fentin nenek kenal.. hOho.
minah tu ler dikatekan jadik awek beliau..
Ouh sedih tahap mendidih nenek dibuatnye,
tapi Okai jek ler bikOs minah tu cute dOe..
kalO zahiril adzim bahgia.. nenek pOn bahgia.. sObs sObs T_T
nenek dOakan beliau sukses selalu serta bahgia dunia akhirat hendaknye.....
*cewah.. ala-ala sOlehah gitu*

nenek ler ex-gf beliau pade zaman paleOlitik dulu.. wuwuwu


nOta kaki: gumbirenye jantungku.. tak mO mandi ler ari ni.. hekhek

Baru Reti Nak Hapdate?

assalamualaikum w.b.t (ewah.. ala-ala ustajah gitu..hek3)
Okek.. giler lame tak hapdate.. well gua kan artis.. kebizian der~
cian plak kat belOg cOmOt gua nie..,
cam anak tiri jek gua layan.
sebelOm ni gua sibOk nak exam.. sO tade mase nak hapdate.
selepas exam.. gua sibOk mencutikan diri le plaks an..
pastu, asal gua nak hapdate jek.. de prOb ngan berukban gua.
mane tak pOblem kalO berukban tak bayar.. hekhek padan muke gua~
ni pOn gua pakai P1 brO in-law punyer.. tenet laju and mantOp siyutssss~


ekceli gua ngah cuti-cuti mesia skunk..
abes jek final ari tu, gua terOs blah daripada bumi kedah,
gua lepak kat melaka dalam 4 ari.. kire rayer kat sinun ler an..
paling gua taley lupe.. mase mule-mule sampai sane.
ade lam 4 jam gua terpacak kat melaka sentral, tunggu driver tak muncul2..
sumpah gua mencik men'tunggu' Orang waima haiwan sekalipOn..
adess, rase cam nak mengamOk bagai.. tapi gua maintain relax der.
insan-insan beriman memang begini.. url blOg pOn selipar surau..
kaki surau? OpkOs!
mase dOk terpacak cam tiang letrik tu..
naseb baek de makcik yang giler spOrting sebelah gua.
bOrak-bOrak ngan beliau memang sOnOk nOks,
tapi tak lame bikOs anak teruna beliau da sampai..
haish, ciap bawak balik awek wa cakap lu.. terkujat biawak makcik tu..
"aik.. mane satu anak aku ni?" kate makcik tersebut dengan kOnpius nye.
ambOi makcik, da dapat menantu gitu.. meletOp nyah.. hekhek
da makcik tu blah.. gua nak cakap ngan sape?
haa.. naseb baek de pakcik plak kat sebelah gua.
bantai bOrak ngan pakcik ler plaks..
gua memang calOn menantu terbaek.. layan warga emas gitu.. hOhOx~
siyes cian kat pakcik tu bikOs beliau sebatang kera kara..
anak bini tarak.. sape nak jadik bini beliau angkat tangan!
da pakcik tu blah.. gua tersengeh bak kerang wangi sensOrang.
paling mentakOtkan bile de sebijik mamat ni tegur gua..
adess muke sebijik cam gangster, gua rase beliau nak rOmpak gua ler.
apa lagik, gua terOs lalalariks.. then, herO gua pOn sampai..
lalu kami menuju ke jalan yang benar..
pe pOn, sOnOk giler lepak kat sane. 4 ari umpama 4 saat sahaje.. wuwuwu~


sikalang, gua da hade kat shah alam..
lepak umah kakak barang setahun dua (padahal cuti sebuan lebey jek)
gua plan nak keje tapi tah ler nOks cam malas plaks.
sO, rutin harian gua sikalang..
tidOw.. makan.. tinguk tv.. bace majalah.. On9.. tidOw.. tidOw
tidOw? haruslah!
ekceli, gua berdebar gak tunggu resultant exam yang mensadiskan ari tu..
gua arap gua lulus ngan cemerlang, gemilang dan terbilang.. ngiahaha


tiap kali hapdate musti de pic, sO gua rase pic ni nampak cOOl and tak bermOral.. uplOad saje!



nOta kaki lima: dari semalam gua tak tidOw.. pedehal ngan mata gua? mata kerbau betOl..

Saturday, November 13, 2010

Eh Eh..

Eh eh..
baru nenek perasan akan sesuatu,
dalam 2, 3 ari ni.. tajuk entry nenek lam  bahase Omputes..
eh eh.. biru mata ijau ku.. hOhO
pewitss.. speaking lOndOn plaks nenek~
well, nenek memang Orang nigeria lOndOn.. hekhek
what the frOg ler tuan belOg ni an..
tu pOn nak cakap ker?


Onkeh, nenek saje hapdet..
kasi meriah cikit belOg terencat nenek nie.. wihihihi


Eh eh..
tibe-tibe rase ngantOk ler plaks..
wahai incik nOta sekalian,
kite jumpe malam nanti plak Okesss..
baby need tO sleep after playing gOlf.. wawawawawawa~


cube teka yang mane nenek? hekhek




nOta kaki: esOk rayer! jemput datang umah nenek.. ade ketupat lemang sume..

Satu is One rite?

satu is One
One is satu
satu...
satu hari di hari raya..
aku menangis tanda takde baju rayer


yeah!
hanye satu lagi...
hanye satu paper lagik yang nenek kene hadap..
bersabaO wahai nenek yang ensem, machO lagi kacak bergaya.. wuwuwuwu
anda bOleh!
mesia bOley!
bOleh................................ blah!
yes, memang nenek nak blah dari sini..
hOyeh! nak balek umah..
rayer ngan suami terchinta chanduri.. hOhO hOrlicks~
demmit, sejak bile nenek kawen lagik?
atOk kamu da lame meninggal wahai cucuku..
arwah abang farid kamil tetap dalam ingatan.. hehek~


ape salah nye kalO kOrang yang cantik dan ensem sume..
mendOkan kejayaan nenek untuk ari isnin ni.. hek3
siyes nenek tak bOdek.. kOrang memang cantik dan ensem.. hemOh3~


pic ni tade kene mengena ngan yang idOp @ yg telah mati @ purak2 mati.. 
tah, nenek rase ia kelihatan cun melecurrrr~




nOta kaki lima: pulun stadi giler varvie~ banzai..

Wednesday, November 10, 2010

This is what we call Ayat Cintaik

..Masa menjawab sudah tamat,
sila berhenti menulis,
pengawas akan mengutip kertas jawapan anda sekarang..






nOta pale hOtak: siyes gua rase cam nak servis kude je mamat yang lafazkan kata-kata keramat ni tadi.. 

Friday, November 5, 2010

Jiwe Kacaw!

Cam siyutlah! malam ni nenek tak stadi pOn barang seinci..
apetah lagi dua, tiga dan empat inci..
fikiran nenek agak kusut seperti kasut
nenek tak bOleh nak pOkus stadi..
jiwe nenek agak kacaw tahap pakcik gaban~
idOp ni tak penah lari dari masalah kan..
kadang-kadang Orang nampak kite bahagia and gumbira lalala..
padahal lam ati kite berserabut serabai cam megi perisa tOmyam.
bile jiwe merOyan camni, nenek sangat perlukan ketenangan..
dOlu kalO dOk kat umah,
nenek selalu pigi release tensen kat sebijik sungai depan umah nenek..
sungai tu ngan nenek memang kawtim giler wa cakap lu.. hukhuk
tenang sangat nenek rase bile dOk diam-diam kat situ..
dengaO bunyi burung-burung.. air yang mengalir and bla bla bla.. ;p 
ekceli sungai tu da banyak berubah..
dOlu mase nenek keceik-kecik.. sungai tu lagik ensem.
tapi sikalang.. beliau agak sedikit tidak ensem~ hOhOx
hatOOOii.. sumpah rindu sungai tu Ouh.
kat sini nenek nak pigi mane? terjun tingkap?
kan best kalO nenek leh pigi kat tempat ni sume......
layankan sajOrk ini pics der.. :










Okeh.. nenek memang pencinta lelaki alam!




nOta jiwe: teringin nak pigi sinun... isk isk isk T_T~ back tO nature

Kenapa IdOng Sayep Bulat?

Pada suatu ari sayep berjalan-jalan,
kemudian sayep berjumpa seorang Orang.
Orang itu cantik, macam mulut itik..
pastu sayep berjalan-jalan lagik dengan megah dan takburnye..
tibe-tibe sayep ternampak seutas cermin..
lalu sayep menegur cermin itu,
"hai cermin.. leh berkenalan?"
cermin itu bisu rupenye.. beliau tidak menjawab pertanyaan sayep.
sayep hengat cermin itu sebijik kaunter pertanyaan..
sayep tidak mahu membuang masa merata-rata,
menurut kawan sayep.. masa itu selalui mencumbui kite.
betOl ker nyah? ternyata masa itu sangat gatal kan nOksss..
tanpa melengahkan masa, sayep pOn melihat pantulan yang terhasil..
menurut cikgu fizik sayep semasa tingkatan 4,
iaitu Sir Wee HOck Teng.. pantulan dapat dilihat melaui cermin~
cikgu sayep datang sekOlah dengan menaiki kete kaler putih,
ari-ari cikgu datang sekOlah, sekOlah datang cikgu ari-ari
Hari-hari? cantik di hati.. mudah di hari
dem! feeling iklan hari-hari plaks~


tibe-tibe sayep terlihatkan imej idOng sayep pade cermin itu..
kenape idOng sayep bulat?
kenapa tidak berbentuk segi empat tepat? segi tiga bermuda?
kenapa tidak berbentuk pentagOn? hexagOn? heptagOn? nOnagOn?
kenapa tidak berbentuk kOtak permainan tOra datang lagi?


idOngku muncung dan bergaya.. lalala


sayep taw idOng sayep bulat cam dOremOn..
tatpetla idOng sayep tak mancung cam juliana evans sekalipOn.. wuwuwu
yang fentin.. farid kamil tetap cintakan sayep! miahahaha
Ouh ya, ramai makhluk tuhan paing seksi mentegur sayep,
"hei, kinapa kO suke snap pic kO dari tepi?"
lalu sepantas kelajuan cahaya sayep menjawab dengan berhemah,
"hOi mangkuk.. tu style la der.. kO ape taw.. fOtOgenik shial.. heh!"
sungguh sOpan and bertatasusila kan kan kan kan


lu Orang nak taw tak kinapa nenek snap pic cenggitu?
begini citer nye..
Once upOn a time in far away land.. there was a gurl named diba..
she had a pOinted nOse such as Ampang pOint..
suddenly...............................................
sayep tak reti nak sambung dah.. hOhOx~
well nyah.. kene ler amek gambaO cenggitu,
bikOs nampak ler ala-ala muncung sikit idOngku yang bulat itu..
itu namenye teknik dan taktik keji dalam bergambaO..
renung-renungkan.. selamat beramal.. ngiahahaha
berikut merupakan gambaO pOse tepi sayep.. hakhak ;p








Ouh ya, adik-adikku yang berhingus..
sayep juge tidak melepaskan peluang untuk bertindak sebagai ibu tiri snOw white,
sayep bertanye kepade cermin itu..
"mirrOr mirrOr in the wOrld.. 
whO is the mOst handsOme gurl in the wOlrd..."
tibe-tibe sayep agak terkujat biawak afrika..
ini kerana disebabkan Oleh yang demikian iaitu *mampOs kalO cikgu BM aku bace ayat ni*
sayep terlihat akan cermin itu lagik dengan pandangan yang menggOda..
cermin itu tibe-tibe ketawa berdekah-dekah dan bertukar wajah..
"dia bOleh bertukar wajah, bOleh berubah suare"
begitulah seni kata dalam filem senariO..
tibe-tibe cermin itu kelihatan seperti wajah lisa surihani versi kuntilanak.
tibe-tibe asap keluar berkepul-kepul 
tibe-tibe ia menghasilkan tindakbalas kimia yang hebat..
nape sayep suke sangat gune perkataan tibe-tibe huh?
ternyata inilah insan bertuah itu.. muahahahahahaha


hakhak! weks~ ;p *pOse tepi lagik an.. gilak seyh*

Thursday, November 4, 2010

Sayep Orang Miskin Lagi Ensem

Ensem?
yup, sayep memang ensem..
tapi sayangnye pOket sayep tidak tebal seperti pOket DatO' k.
sebab itulah siti nurhaliza tak hingin kat sayep..
dan memandang sayep dengan sebelah mata kerbau sahaje..
Ouh sungguh sayep berasa sedih dan kuciwa,
tidak kurang juga berasa frust menOnggeng plus tertiarap..
seOlah-Olah baru saje clash ngan farid kamil.. wuwuwu
kinapa sayep tidak bOleh mencucuk duit?
kinapa duit tade?
kinapa mesin ATM yang jelita itu sOmbOng?
beliau tidak hingin melayan permintaan sayep..
OUT OF SERVICE bagai~ demmit
bukankah sayep sudah membelai kamu dengan manje wahai mesin ATM..
sambil berkata, keluarkanlah duitku..
sayep tidak mempedulikan pandangan masyarakat sekeliling..
sayep tidak kesah mereka mengatakan yang sayep giler dan ensem.
yup, sayep taw sayep ensem.. mekasih.
cinta sayep pada kamu sungguh menebal..
tapi sayangnye kamu tidak cintaik sayep..
what the stupidaaaaaaa Old machine.. hate u dem muchhhyyyyssss~

pic segar dari ladang gOOgle.. hekhek

kinapa musti taley cucuk duit? T_T
kinapa kinapa kinapa kinapa?
kirana banjir ler nOkssssss..
sedey dOe.. da macam dOk kat pulau jep..
sume ATM sayep da ushar ngan sOpan nye..
namun hahahahahampehhhhsss..
tinggal 5 hinggit jep..
mane nak beli pampers anak lagik?
permainan tOra lagik?
kaler Luna?
buku nOta gambaO barbie?
kerOpOk mOny?
Ouh memang taley blah iklan kOpOk mOny..
adik sayep suke memekak nyanyi lagu iklan tu..
cam nak baling jek tOng gas tepat tas kepale beliau.
suare kO cam katak lahir tak cukOp bulan,
gO back and pektis!
ahah! pade budak-budak yang tak dapat cucuk duit tadi..
espeseli budak maktab sayep la..
arap kOrang sabaO.. gua pOn ngah sabaO der..
Orang ensem cam kiter memang selalu kene uji..
hakhakhaktuihhhh~ XD
semuga banjir kat sini cepat-cepatlah Okai..
bekalan letrik silelah maintain.. kalO tak, ley mati kutu Ouh!
juge diarapkan mangsa-mangsa banjir tabah dan sabar menghadapi musibah nie..
sangat kesian tengOk family yang dipindahkan kat sekOlah berdekatan tadi..
dan dua nasihat pada diri sayep seniri....
...
...
...
"selipar, sile pegi stadi.. kO akan bertambah ensem kacak bergaya bile stadi!"
"selipar, walaOpOn duit kO de 5 hengget tapi kO tetap machO!"

kOrang musti tak paham pe sayep merepek ayam kan?
ayat gOlOngan cendekiawan memang cenggini..
penuh berfalsampah berfalsafah!
awak-awak yang cantik dan ensem..
wish me luck untuk next paper Orait?
gudluck untOk kOrang yang bakal hadapi final!
jangan sekali meniru.. tak baek taw!
meniru banyak kali tatpet kOt..

duit yang sekangkang mOnyet



nOta kaki: tak pasal-pasal terngiang-ngiang lam pale hOtak gua lagu kOpOk mOny.. demmit~

Wednesday, November 3, 2010

Banjir Ler NOksss!

Ah.. tak ku sangka akan mengalami ini sume.. T_T~
bekalan air da terputus tatkala nenek belOm lagik mandi!
giler busuk cam incik kambing~ 
wOrait, ni sume disebabkan banjir kat jitra nie..
Ouh kOrang paham tak banjir tu ape?
flOOd ler nyah.. nenek pOn tak pasti urang kedah cakap pe..
banjiaq ke weii? pepandai lak haku.. hek, gasak lah.

ayOr.. aiyaq.. air.. indah water

maka kene bersikap kedekhut taik idOng masin time gune air Ouh..
air da ler ciput giler.. berjam-jam tunggu nak kasi penOh satu baldi~
udah ler kat bilik mandi O.K.U.. da cam O.K.U nenek rase..
yang taley blah sekalik, nenek bley tertidOw time tunggu air penOh~
wat da frOg juge upenye haku.. wuwuwuwu~ 
spesies tidOw merata memang cenggini.. ;p
da macam cindrella kene buli ngan mak tiri die ler plaks,
tatkala angkOt air satu baldi naek tingkat 3.. kuikuikui
plak tu, da macam Pingu gaya nenek jalan.. hahahampehhh!
nape citer pingu best?
nape nenek tak paham pe pingu cakap?
nape tade translate? pingu is my peberet nyah...

Ouh Onkaii, nenek arap banjir akan cepat-cepat surut,
cian kat mangse-mangse banjiaq Ouh..
termasOk nenek yang terputOs bekalan air and makanan.. isk isk~
yang paling sadis sekalik, nenek kempunan nak makan cheezy wedges semalam..,
setelah menjawab paper yang cukOp mencabar kejantanan nenek! ngiahaha
what da cipan lah! kepsi tutOp ler nOksss..
nenek terOs menjadik sawan buat seminit dua,
lalu menjadik waras setelah melihat sebijik jejaka ensem berjaket itam..
huhu.. kegatalan di situ.. wuwuwuwu~

see? kepsi yang tak bukak.. and tu kete nenek Oke!

dengaO-dengaO citer bekalan letrik pOn bakal terputOs gaksss..
yayayayayaya.. mamtik ler gini.. cane nenek nak stadi??
Onkaii, stadi la sangat kan.. layan pesbuk sebenarnye.. muehehehe~
cian ler plaks kat seniOr-seniOr yang dOk umah sewa,
kene pindah barang sume bikOs umah da naek air..

ni salah satu taman kat sini.. kesian pachik nie~

dan.. nenek yang tak mandi.. bau giler wangi
sedey nOkkss air tarak


nOta kepale hOtak: ghase cam dOk kelantan dOe.. ngan banjir camni~ hey, bOla kelantan memang hebat an.. *tibe-tibe lak*~ gOmO kelate gOmO! idOp kelate.. ngeee ^_^

Saturday, October 30, 2010

pOkUs stadi

wahai cucuku sekalian..
tulun dOakan nenek skalik ea..
minggu dOpan nenek da start exam.. duh!
naik gugur bulu idOng nenek ni haaa..
sape ler yang cipta sistem peperiksaan ni Ouh, tensen haku..~
Onkesss.. nenek nak pi sambung stadi dOlu..
buku-buku and incik nOta sekalian tu da rindu nenek,
baru tinggal kejap.. haish manje tOl.. mengalahkan laki nenek neyh.. wuwuwuwu
gudluck tOk sume yang nak hadapi final..
pulun stadi der!
BANZAI~


nOta kaki: sOklan spOt sane sini.. satu pOn haku tak layan der! pelajat pintar katekan~ chait.

Saturday, October 23, 2010

Ade Orang Cakap Aku Tak Serius

serius?
Ouh, nenek memang alergik ngan perkataan serius..
tulun ler nOkssss, nenek memang tak reti nak serius barang seinci pOn..
ya, nenek taw.. dalam idOp neyh, kite perlu jugek untOk ber'serius'an,
tapi asal kalO nenek nak siyes jek tak jadik..
musti nak terkeluar gak lawak-lawak keji cam hampagas tak cukOp bulan~
nenek da cube tepOn and tanye mak nenek..
nape ler nenek ni sebijik makhluk yang tak reti nak siyes?
tapi Orang laen plaks yang angkat tepOn..
fOfuan gediks mane tah.. *dem! suare merdu gilak*
sampi ati my mom amek anak angkat baru...
jeles dOwh.. dah ler fOfuan tu cakap Omputes!
ala-ala exam listening MUET jek beliau cakap.. camni haaaaa:

"this is the vOice mailbOx fOr the number bla bla bla and bla bla.."

nenek terOs majOk and letak tepOn.. asbestOs tOl, abes telan kedit gua~
sO, nenek pon tataw nak tanye sape..
takkan nak tepOn tanye kuceng nenek si Erra Fazira tu plaks an..
sumpah nenek memang tak suke situasi siyes,
nenek ase seOlah-Olah dihumban ke dalam lOji kumbahan najis jek,
dengan tangan and kaki nenek diikat dengan teknik ikatan buku sila~
Ouh.. demmit.
nenek mintak maap ler kat insan yang terasa ngan ketidakseriusan nenek..
nenek sumpah tak reti nak siyes miyes cam biskut merry.
tengah kene marah pOn nenek tak reti nak siyes lagik..

si pOlan: leh tak serius sikit? time maen-maen, kite maen lah.. time serius, sile serius..
nenek: nak serius cane? tak reti la serius-serius ni.. kalO cereal, reti la.. hikhik.
si pOlan: ......................... (diam le plaks makhluk ni..)
nenek: Okai-Okai.. kite siyes.. hehehe (gelak lagik)


nenek da mati kutu der...
cane nak tOpup keseriusan lam diri nenek yang lemah lembut and sOpan sOtOng ni..


nOta kaki: sebijik serius itu umpama setitik peluh nenek..