~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Friday, December 10, 2010

BangOn tidOw Jawab Tag

Air kOpi, air milO.. hallO halO...! ;p
da bertaOn nenek tak hapdet belOg cOmOt nenek ni Ouh,
almaklumler sibOk melayan cucu-cucu..
name lagik cuti sekOlah kan nOks... yihuuu~
maka arakiannye, di kala pagi yang hening ini..
nenek nak menjawab ler sebijik tag daripada sOwang budak..
budak ker? huhu.. name budaknye AnakMuar.
haish.. OpkOs ler encem maut budaknye.. ngiahaha~



1. apa benda paling penting dalam hidup anda?


Gigi palsu nenek kOwt.. hikhik~
idOp tak sempurna tanpa iman.. *cewah!* maka, iman itu penting..


2. benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?

Selipar yang putus talinye.. hOhO~
Tadi nenek terbeli tOpap.. saje nak kasi tukang tOpap tu kaya-raye-maye..
*baeknye haku.. OpkOs!*
  
3. dimana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?

Aiman tak kesah.. kat mane-mane pOn bOley.. janji selesa.
Tema plaks… tema peperangan bOley? Huhu
Tema fairytale cun gak nOks.. tapi entah mampu ke idOk..

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?

kOrang tu sape? Name nenek Shizuka.. hikhik.
Bercinta tu hObi nenek.. celOnOts Ouh.. wuwuwu

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

kalO da cinta tu nyah.. haruslah untOk selamanye..
nenek ni pencinta setia.. rugi uOlls tak ngOrat! wOohOo *pangg di situ*


6. novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?

aiyOkk da lupe ler.. rasenye kamus dewan bahasa dan pustaka edisi ketiga.. kuikui
selalunye, maen rembat jep yang Owang punyer.. episen gitu!

7. antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?

bOth Of them lah! *ecece.. speaking lOndOn lak haku*

8. namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?

Sape yang tak nak jumpe Rasulullah (SAW).. tu la Orang yang nenek nak jumpe..
kalO kartun, nenek nak jumpe dOremOn!
Selalu je berangan la nenek ni..

9. adakah korang basuh baju korang sendiri?

Mustilah sendiri….……tak basuh, pakai mesin basuh je nyah~
Hikhik ape gune ade kemudahan kalO tak gune.. ;p
10. di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?

Haruslah Mekah.. satu lagik belanda!

11. pilih salah satu, peluk atau cium?

Hikhik gediks betOii sOklan ni.. peluk pOn sOdap~

12.beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
- seOrang Orang *haruslah!*
- seOrang kaki bangku sejak tecik bikOs tak dapat latihan secukOpnye *aku cOpy..hik3*
-suke makan buah tembikai bikOs banyak air *aku cOPy lagik..hOhO*

13. 5 lagu yang korang suka and selalu dengar?

Dear God – Avenged SevenfOld
Bila Cinta – GiO
Open yOur eyes – Maher Zain *balak nenek*
I hate Buffering – The Devil Wears Prada
Midnight ROmeO – Push Play
Lagu tema dOremOn jugak!

14.  5 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?

Nenek tataw nak pertanggungjawabkan kat sape..
Sape-sape yang rase diri beliau sebijik Orang yang bertangggungjawab plus ensem/cun..
Sile jawab sajOrk tag nie ngan sOpan lagik sutun..

Sekian, majulah sukan untuk Negara Uganda..

tadi, nenek jumpe ni.. haish, cam siyut jek.. hatOiii~

5 comments:

Cik Fia said...

uganda pulak.. aha

Selipar Putus said...

hakhak... negara asal nenek tu~

didie noxious said...

fuy0ooo...ciap da bju cop nma nyah!!! ;p

Tapak Kaki said...

wakaka..dulu aku ada suar pendek jenama ABIBAS..

Anak Muar said...

Mantop nyah jawapn yg u bg.. memang kene dgn skema jawapan... okeh... adibasss