~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Sunday, November 29, 2015

Missing



Im deadly missing my kids.
I miss all of 'em..
especially the naughtiest Rusydi.
I love the way you play role as a hungry fox in Upin Ipin Musical Show.
haha.
So cute of you my dear boy.
Faiz si potpet and sometimes I cannot brained ape benda dia cakap.
But still laa comel.
Ikhwan yang funny and mensadiskan.
I rasa agak dissapointed sebab tak sempat bagi all of em hadiah.
I plan macam-macam but ending kelaut.
just sempat bagi dekat few of them yang datang on last day of school.
Hujung tahun memang agak busy, so I memang tak sempat uols.

I feel a bit sad sebab kene masuk morning session for next year.
So i will rarely jumpa dorang.
Mesti korang tak tahu kan yang ticer sayang korang angat-angat. hahaks.
sebab ticer iz garang in class. hahak.
seriously garang? well sometimes.
tak garang pun wehhh.. aku tak reti nak garang.
I mengajar only 3 kelas sajo last year.
Ketiga-tiganya ada keunikan berbeza. Unik sangat ehh.
bukan unik, but kenakalan. luls.

1 Jujur ofkos lah paling win dia punya nakal.
Kesian Fazzy as dorang punya class teacher.
Fazzy used to call em 'anakanda'.
Fazzy was real so sweet teacher then. haha.
Tapii.. even dorang nakal, dorang still adorable.
yelaaa budak-budak kannn..
We got Armand the sweet talker one.
Eh ramai sweet talker kelas tu.
Aniq antara my favourite boy.
Pernah one day gaduh dengan Darriz sebab nak fight for my love. haha.
Apesall comeiii sangat haih.
Aniq and Darriz bagi love letters kat I and tell me about their feelings.
But I forgot mana letaknya that love letters.
The girls in 1 Jujur kind of well behave..
oh no, Balqis and Amirah tak berapa nak well behave sangat kot.
Fazzy must be agree with this. haha.
oh ya, tiba-tiba teringat dekat Hani Qaisarah.
Hani ni memang buat aku tersentuh sangat.
Aku rasa aku memang agak garang dengan Hani dalam kelas.
dia antara yang aku selalu focus sebab dia agak lemah in study.
I do love her coz she was a very good girl and sangat behave.
Tapi ari terakhir Hani datang sekolah, Hani datang dekat my car and bagi sebatang pen.
Hani tak cakap pape, just gave that pen.
I dunno why, rasa sedih masa tu.. padahal dia bagi pen je.
Hani ni dia jarang datang sekolah.. so, dalam minggu terakhir tu i was looking for her.
but too bad dia absent.
i ada nak bagi something dekat dia sebab dia selalu datang dalam fikiran aku.
tak tahulah kenapa.
hope to see you next year, Hani.

Then my kids in 1 Amanah mostly memang banyak cakap.
Tak kira boys or girls.
Kenkadang haku hilang sabar jugak lah kheen.
Tapi dorang pandai.. love it.
Senang koje iols nak mengajar.
Qaisarah, i hope u remember doa yang ticer kirim masa u dekat Mekah nanti.
We had our pinky promise before right. haha.
Well i cannot mention doa apa yang iols kirim.

What about my 1 Ikhlas kids?
oke, 1 Ikhlas ni sederhana in almost everything.
so, maybe sebab tu kot aku suka masuk kelas ni.
Rusydi and Faiz antara anak-anak i dekat 1 Ikhlas jugekk.
Rindu Iman Akid yang banyak sangat soklan dia.
Iman suka sangat tanya pasal exclamation mark. aku tak tahulah kenapa.
maybe beliau rasa best bila sebut perkataan exclamation tu. huhu.
Iman was soooo cute masa menari Bollywood aritu. ahaha.
Well, i ada train dorang menari for Childrens Day before cuti sekolah aritu.
iols suka Bollywood hokeiii, so thats why i pilih that genre.
Aniq punya step tarian lagi takleh blah. huhu. comel betul la budak-budak nehh.
next year, i nak ajar kpop dance lah pulakkk. auwww.
tapi takde banyak sangat pic haku ngan bebudak.
tak sempat nak transfer ke laptop.

gosh! macam hulk iols kat sini
Me with Fazzy during Eid al-fitr Celebration
Me with my cutie pie, Aniq
in 1 Amanah during German language class. hehek.
Faiz, Iman, Ajmal (whatchu doin heh?), Hazab me
whats wrong with your face Ikhwan? haha. Awek baju pink usyar pelik jek,
So, conclusionnya, aku rindu semua anak didikku.
Ewah kau.. anak didik katanya kheen.

tetiba teringat grill chicken chop dekat Bangsar last night.
sedapnyaaaa weii.

oh ya, esok or lusa iols akan balik kampung.
really cant wait!
tapi agak mencemaskan sebab i'll drive sensorang.
this is my very first time drive sensorang.
i pun tak pecaye akan perkara ini. haha.

Sekian, isi hati seketul cikgu yang merindui anak-anaknya during school holidays. haha.
 

2 comments:

Shahril Azrin said...

good writing.. hehe

Shahril Azrin said...

best writing ye ckgu.. hehe