~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Saturday, January 15, 2011

Sekadar Mengemop Lantai

Assalamualaikum..


Ouh da lame rupenye nenek tak hapdet ini belOg.
walaweyh..
tak perasan lak beta.. agagagaga
kenape nenek tidak menghapdet ini belOg?
ini kerana kadar fOtOsintesis yang makin menurun dalam kalangan daun sireh..
susah tOl nak dapat stOk daun sireh sekarang ni nyah..
giler gian nak pekena barang sepam dua.. ahak ahak
kalO da pekene sireh tu, baru de feel nak merapik kat belOg bOlOks ni..
baru la rase jiwe remaja membakar dalam diri yang machO ini.. hiks!


nenek takde ape yang menarik pOn nak ditaipkan..
saje mai lepak kat belOg nenek ni..
sekadar mengemOp lantai belOg ni.. kasi bersihkan debu-debu segala.
ternyata ensem jugak belOg nenek ni bile dah dimOp.. *pengsan* kikikiki


Sem baru kat maktab cam biasa sajOrk..
dapat dOk bilik baru yang cam shit la jugak.. *OmaigOd ayat mintak penampar*
sumpah rindu bilik lame.. bilik tu sangat selesa and nenek suke suke suke suke!
banyak kenangan ngan arwah atOk kOrang kat situ.. ahak ahak
cam Orang gilak angkut barang yang giler banyak..
Ouh ya, dulu nenek dOk aras dua.. sikalang suda kat aras satu.
masalah besarnye sikalang ini adelah..,
da taley nak melepak ngan kadar kekerapan yang tinggi ngan ex-neighbOur. demmit~
tapi syOk jugak tak payah panjat tangga tinggi-tinggi bile balik kelas,
jimat tenaga beta.. then terOs leh prOses taik mata ngan jayanye.. kikikiki
Ouh ya, nenek juga dapat rumate baru yang besh!
kiut miut je budak nye.. ahaks! sape nak ngOrat angkat kaki.. wuwuwu
bagOs tOl budak tu.. sejuk je ati nenek nengOknye..
perkenalkan rumate baru nenek.. ikhwanatun hasanah~
name glemer beliau adelah ana... bukan ana raffali Okeh.
sOnOks uepenye dOk sebilik ngan ana yang tOmei tOmei ni..
nanti leh sOlat jemaah same-same lagik ye cik ana.. hukhuk :)


Orait, ape lagik yang berlaku dalam sem baru ni eks..
ahha.. result exam baru jep dapat.
haha, siyes tak bley blah.. giler lambat dapat an.
alhamdulillah.. resultant best and meningkat daripada sem lepas.
sumpah nenek tak expect pOn dapat result yang Okai camni,
bikOs time exam ari tu nenek maen hentam crOmOk jep.. ahak ahak.
kepade member nenek yang bername 'strawberryz ain'..,
'gua dapat ni sebab nasib je weyh.. bukan gua struggle sangat pOn ari tu..
dOa insan teraniayai diperkenan Oleh Allah.. maintain cOOl je nyah..'
nape la lu tak mO caye cakap gua.. gua ni stupid ley tahan weyh.. hOhO
sape yang nak tengOk aku jatOh tu.. memang kuang asam tOl.
tak baek taw bersikap busuk ati and same waktu dengannnye..
suke nak tengOk Orang jatOh.. dem tOl Orang-Orang camtu.
Orang ke? tah le maybe beg plastik kOwt..
suke sangat jadik plastik.. nyampah mak!


nampaknye selesailah suda sessi mengemOp lantai belOg.
nak gi ushar belOg-belOg peberet nenek jap..
giler lame tak belOgwalking.. yihuu
adiOs amigOs~


mish dis fat lil garfield damn much Ouh!!


nOta kaki: windu umah weyh.. nak balek, nak balek! T_T

25 comments:

nelly said...

rajinnya mop blog ni .
jadi berkilat
hehehe

Selipar Putus said...

hahak.. berkilat plus silau~ ;p

APi said...

meh nak tolong meh..
sian nek..

Selipar Putus said...

APi: bag0s t0l cucu nenek s0wang ni.. nanti nenek belikan cekelat~ huhu

nelly said...

memang berkilat suda blog ni..
tak de habuk pun
ecehh .
hehe

APi said...

chokie chokie eh..

iniialahaku said...

pergh licin..trjatuh kat cni sbb licin sgt..weyh dak mktab ek??mktab mna?

ana 2 da lsung pipit x???hahaha...

Selipar Putus said...

nelly: hak3.. ni yang rase cam nak belanje 0wang jep.. maceh3~

Selipar Putus said...

APi: ay0y0.. satu l0ri ch0kie-ch0kie p0n b0leyh..!! haha

Selipar Putus said...

iniialahaku: kuikui, padan muke da jat0h~ mktab mane nenek p0n da lupe.. hiks3

bukan setakat lesung pipit, lesung batu p0n hade budak ana tu.. ;p

nelly said...

hahaha . .
mahu belnja ka ?
baik aty tol . .

kih2 . . .

=)

APi said...

cam ni tolong selalu pon bole..^^

Selipar Putus said...

nelly: belanje gula-gula sep0sen! hiks

Selipar Putus said...

APi: haish, mau b0tak kepale nenek.. tak encem da la pasni.. hak3

nelly said...

hahaha

bunyi cm kedekut .
=D

Selipar Putus said...

bunyi je cam kedekut..
tapi baunye sangat pemurah! kuikuikuih~ ;p

iniialahaku said...

pergh..lsung batu lgi sempoi...hahaha

APi said...

yun nam hair care ade kan neq..
kui kui kui..

sekamar rindu said...

salam...

singgah pagi sambil folo ur blog..

***244

aLoNg.... said...

nenek ni mst x ske nek tangga kn??
tu yg pilih tingkt bawah je..
hahaha..len kali duk la tingkt paling tinggi nek..br la sehat..

nelly said...

haha

ada bau ye ?
baru nelly tahu .

yatie's EPISODE said...

rajin2. ank sapa lah ni. hehe

Tapak Kaki said...

gile lama nenek tak update.. aku ingat nenek dah kawin lari ngan orang indon.... kem salam kat ana tu yep,hahaha

didie noxious said...

congrAte 4 ur rezult,
caya ah nyah!!!mmg maNt0p gil0sss,
hahahahahaaaa.... :)
keep it keyh,

from:repeaters grouP ;p

wawa said...

haha. ngokngek