~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Tuesday, October 22, 2013

Rindu Zaman Sekolah

Assalamualaikum.. =)

entah nape tetibe je malam ni jadik feeling semacam. hikhok~
terus ter'flashback' zaman dedulu kala. aku rindu giler kot zaman sekolah dulu-dulu.
tetiba je rasa macam bestnya kalau boleh pakai uniform sekolah, then pegi sekolah.
uniform sekolah kan ade poket, tetibe rasa cam best je jalan sambil seluk baju dalam poket dengan angkuhnya. wahaha.
aku dah kenapa kannn? ape pun tak boleh.
tapi kan i nak masuk kelas biologi ngan pendidikan seni je. kelas lain tak nak masuk. hikhik.
well, aku sangat giler-giler minat kat dua subjek ni. rindu sangat-sangat kat dua subjek ni. sobsob~
kenapa aku minat biology and art? ewah ter'speaking' london pulak i.hakhak.
sebabnya aku dulu cecita nak jadi doktot. muahaha. doktot sangat kau senah.
pastu seni pulak sebab memang aku suka melukis. suka tahap cipan giler meroyan lah pendek kata.
biology ni senang je kalau kau rajin membaca dan minat. ofkos minat sangat penting.
dulu kan, aku selalu belek buku rujukan pendidikan seni sebab aku suka sangat tengok lukisan dalam tu.
seni tu indah kalau kau hayati betul-betul.
bak kata pepatah, the world is nothing without art. giteww.

minggu lepas aku ade la pegi sekolah lama sebab nak amik sijil SPM.
dah bertahun uols sijil tu, aku baru terhegeh-hegeh nak pegi ambil.ihiks!
aku sebenarnya nak sangat jumpe cikgu biologi aku dulu.. nama beliau cikgu Azita.
so senang cite, dialah cikgu yang paling aku suka. dan dia pun suka aku. kuikui *perasans*
tapi, aku tak sempat pun jumpe dia sebab dia ada kelas masa tu. :'( sedih iols taw.
sempat jumpa cikgu Rokiah je.. ni pun cikgu yang aku sayang jugek.
eh dulu masa form 5 dulu aku penang jatuh dari kerusi dalam kelas beliau. hikhok. bongok betei.
masa tu aku nak amik pen kat lantai kot, pastu tah cemane aku boleh jatuh entah.
tapi aku maintan macho beb. wakakap.
rindu nak jadi budak sekolah!
tak nak jadi orang tua... uhuks~
aritu masa balik kampung, aku ada jugak cari uniform sekolah dulu.. tapi takde pun.
mungkin sudah dibuang dengan jayanya. sobs.



sekian, terima kasih. bubui!

Nota Kaki: eh, ade sorang budak tu kan.. mimpi i tulis pasal beliau kat blog ni. budak tu sangat kacak persis zac efron. kuikui. zac efron sangats! *mata ke atas*ok ni i dah betul-betul tulis pasal u.mihmih.

ok, bai.

5 comments:

Liza Licha said...

zaman sekolah best kalau ada kawan2 yg cool .hehe

Arliana Rashid said...

wakakak gelak sorang aku baca ni.
eh tapi memang pun kau kat sekolah dulu suka jalan smbil tangan dalam poket.
ala-ala Azmeer giteww.

Dan aku tahu kenapa kau suka biology kihkih.

Weiii, aku simpan lagi kartun spongebob mu bg tu. Tolong lukis lg blh?

Selipar Putus said...

liza: betullll! hikhik.nak pegi sekolah pun terus rasa semangat. muahaha

Selipar Putus said...

arliana arlianoss: wakakakap! kau giler ke gelak soran-sorang. aku kan peminat setia azmeer! hakhak. kau pulak suka jalan terkangkang kan.. :'p

aku suka biology sebab kau biol. hakhak

wahh aku sangat terharuuu. boleh je i lukis.. kira tu hadiah kawen u nanti! mihmih

Arliana Rashid said...

hadiah kawen aku tak tgk spongebob dah.

aku tengok muka laki aku je