~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Wednesday, June 30, 2010

Status FB Binatang MachO n Cun

"tulun.. tulun.. tulun.." kate binatang ijau itu kpd sayep.
"haish, hade i kesah.. suke suki bulu kaki u jek masOk telinga i"
kate sayep kpd binatang ijau itu dgn sOpan sOtOng n lemah lembu~
adOyaii da tade tmpat laen ker anda nk landing?
erkk.. mOtif apekah sayep citer pngalaman mencemaskan sayep td?
Ouh, Okai.. ekceli beta sayep nak kOngsi fatt chOii sumethin'..
bak kate Owg kg sayep.. sharing is caring~


Onkes, cObe anda bayangkan.. kalO ler binatang hade mukebuku a.k.a fb,
agak2 nye ape ler status dOrunk..? ngiahaha~
maka dgn itu, nah kaji ler status fb yg tlh sayep jumpe kat mane ntOh
n d tmbah Oley sayep seniri gaks.. bace ler kamu sblOm kamu dibacekan~





Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih…


Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah...


Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

Ayam : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap … baru beli videocam baru …

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.
Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus Munduk Comey: Mengapa saya asyik rasa lapar?Berapa banyak nak makan ni...nanti gemuk..

Beruk: Damn! berukban aku slOw cam sipOt.. sengal~

Lembu Jantan: perhh td de awek cun pkai baju merah mnyala siOt! Jth cnta lagi..

Itik: salah ker aku jalan melenggang? Salah ke? Salah ke? Arghh tensen..!!

halimah jOngang in dOg versiOn..kui3
clark kent.. supercat~


wOkey, sblOm sayep chOw.. sayep x sangka da hade ramai 
binatang de pesbuk skunk.. sile tinguks~ klik utk tumbesaran knk ribena..

pelbagai variasi haiwan dpt dilihat dgn prcuma

x lupe juge yg m'buat status berbaur binatang.. wadehek~

                    

sekian, shizuka mlapOrkan utk tb3.. kmbali ke sri pentas~



nota kaki: mgikut kajian pakar zOOlOgi, binatang yg pling krap On9 fb adela beruk bikOs beliau hade berukban~ agagaga

8 comments:

Mommy Pinky said...

hehe..klaka nyer entry nih... XD

Paling klaka,
Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Mommy Pinky pinjam buley? Follow blog ni sekali..wink2~ ;)

Selipar Putus said...

haks3.. bOley aje mOmmy, tp sy kire sbijik hruf bsamaan sepOsen.. hOhO~ kayO2..

MOmmy tulun ler add ikn jerung tu.. cian beliau n kluarge.. ahaks~

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

kutu kepala : dilanda kelumumur :D

Selipar Putus said...

kui3.. kutu mls mandi~
gune ler head n shOulders..

KABAKOGA said...

haha..,
post yang penuh dgn kegila-gilaan..,
best layan post camni time lapar2

Selipar Putus said...

hikhik.. kgilaan itu cndikiawan~
kalO da x thn lpar, jmput mkn pOst masak lemak..kui3~

akuzle said...

aduhlaaa... x yah bc... nengok ajer pom dh guling2... halimah jo versi dog?? adussss....apekah??....

Selipar Putus said...

kui3~ sile guling ngn sOpan..huhu
takOt2 ler kuceng anda jdkkn pOint utk update status fb bliau.. ngiahaha~