~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Friday, July 16, 2010

Kad Hari Guru Terbesar di Malaysia

pade ari rayer yang mulia ini.. nenek telah mencipta rekOd dunia,
sebagai nenek paling kacak dan ensem kat bumi..hik3~
maapkan nenek kerna ter'Over dOs' menelan ubat lipas panadOl.
ekceli, nenek nak stOri mOri tentang kejayaan maktab kepunyaan nenek,
yang telah menghasilkan seutas sekeping Kad Ucapan Hari Guru Terbesar di Uganda Malaysia.
untuk pengetahuan u'Olls (dengan gendut gedik), kad ni da tercatat dalam..
the Malaysia Book Of Records~ walaweii
sO, nenek tumpang gumbira gelak ketawa bersama ribena la juge..
cOngrate la pade sume yang telah terlibat secara sengaja @ disengajakan..
cube cucu-cucu perhatikan lOgO TM dan BIGSHIP.. cantik dan lemak berkrim kan..
well, tinguk la sape yang kerjakan.. hakhakhaktuih~

ini kad..bukan biskut tiger.. kOrang kenal tak kad?
ini tangan awek cun.. wakil MBOR *ini bahan bukti*

kat sini nenek ade semakkan sekalik ngan petikan berita daripada BERNAMA~
Nenek juge telah meng'highlight' isi-isi penting lagik beras bernas..
supaya cucu-cucu dapat membuat rumusan karangan SPM dengan riaknye..
nenek yakin bahawasenye cucu-cucu semua pandai membaca~


IPG Kampus Darul Aman Hasil Kad Ucapan Terbesar

JITRA, 15 Julai (Bernama) -- Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Darulaman di sini menghasilkan kad ucapan terbesar 1Malaysia berukuran 34.5 meter panjang dan 16 meter lebar sempena sambutan ke-20 tahun penubuhan institut tersebut dan sambutan Hari Guru yang baru berlalu.
Kad berkenaan yang dihasilkan oleh 900 pelajar daripada 1,200 keping `mounting board' dengan kos RM9,000 telah dimasukkan ke dalam Malaysia Book of Records sebagai kad ucapan terbesar.
Yang Dipertua Jawatankuasa Perwakilan Pelajar IPG itu, Mior Fakhrullah Abdul Jalil berkata usaha membuat kad itu bermula pada 28 Jun lalu dan siap Isnin lepas.
"Matlamat penghasilan kad ucapan terbesar ini adalah untuk menerapkan unsur-unsur jasmani, emosi, rohani, intelek dan sosial dalam diri bakal-bakal guru di sini.
"Keseimbangan yang baik antara kelima-lima elemen ini akan melahirkan guru yang berkaliber dan bertanggungjawab terhadap amanah mereka sebagai seorang guru," katanya.
Kad tersebuat akan ditempatkan di perpustakaan baru IPG itu yang dijangka dirasmikan Oktober depan.
Pengarah IPG berkenaan, Roslan Abdul Hamid berkata penghasilan kad terbesar tersebut merupakan usaha dan komitmen tinggi para warga IPG Kampus Darulaman bagi menunjukkan semangat 1Malaysia mereka.
Wakil Malaysia Book of Records, Myra Dzaman berkata rekod terdahulu berukuran 19.63 meter panjang dan 9.53 meter lebar telah dibuat oleh Victoria Institution di Kuala Lumpur.
-- BERNAMA --





Onkes, cucu-cucu paham tak karangan jenis berita di atas?
kalO tak paham.. itu tandanya cucu-cucu kene masuk kelas pemulihan ngan nenek..
ade bran? *sambil angkat-angkat kening cam ziana zain*
eh eh.. nenek ade dengar suara sumbang yang mengatakan..
"nek, nak tinguk gambar lagik.." Ouh muleh.. nah, layankan sajOrk
sile klik untuk tumbesaran kanak-kanak ribena~

ini PC fair.. 20 tahun da IPDA, leh kawen da tu..hiks3~
ini dewan.. urang kampung nenek panggil hall~ bkn cekelat halls Orait
ini prOses membukak kain-kain sengal menutupi kad.. *ala-ala suspen la nyah*
tadaa..(dengan gediks) ini lah rupe paras kad itu

pade pandangan perut bOrOi nenek, majlis tadi agak sOdap dimakan begitu saje..
cume nenek suda sengal-sengal OtOt bikOs kena dOk dalam tas lantai,
hampir sawan kambing juge la tadi.. tapi nenek tetap cOOl as schOol~ dush3
dikesempatan ini, nenek nak pecah rekOd sebagai urang terakhir wish camat ari guru..
myra dzaman, sile datang IPDA esOk.. nenek nak tuntut rekOd nenek.. agagaga~
skian, nenek melapOrkan untuk tv lcd 1234 inci..

nOta kaki: nenek ingat nak pecah rekOd tidOw tak berenti.. ala-ala berhibernasi~
majula tidOw untuk IPDA..

12 comments:

DaHLia said...

wowww....
nti ni letak kat library tu berdiri ke sbg alas lantai je ni??
besar woooo

Selipar Putus said...

hik3~ nenek pOwn tataw cu.. mungkin akan dijadikan artifak negara..kui3~

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

wahhhh...berapa lama buat soma neyh...weee~~nnt boleh la nenek buatakna b'day card untuk cucu nnt ya..weee...gyrau je^^,

Selipar Putus said...

kui3~ amek mase lebey kuang 15 ari asenye.. Ouh demi cu, bOley sajOrk nenek buatkn.. dpd emas lagik.. spesel kan kan kan.. pastu pjg ny dpd kdah ke sbah.. Oke, Over~ hOhO

CgMas said...

Betul ke sayang cg2 nih... Mcm x caya je.

Selipar Putus said...

x syak lagik mmg betOii teacher..huhu~
gud mOnink teacher.. kat skOla pOn smpt blOgwlking yew~

Q said...

kad gurunya besar. mesti nak bagi kat guru besar je ni. hahah

Fyzal said...

lama dah tak masuk blog nenek. nenek buleh memblog sambil tidow tak? hehehehe.

Selipar Putus said...

Q: haks3.. guru kecik pOn bOley, asalkan b'hidung besar..hik3~

Selipar Putus said...

fyzal: nenek ni.. sambil kayuh beskal pown buleh memblOg.. apetah lagik sambil tidOw~ agagaga

Sesumpah said...

tumpang bebel sini


gahgahagah!

Selipar Putus said...

skalik tumpang byr sepOsen.. agagaga~