~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Sunday, July 11, 2010

Terbuka Puase Bersame Geng Panda

Pade suatu petang yang dingin, di kala salji sedang lebat menyembah bumi..
kelihatan seurang nenek yg machO sedang berjalan penuh bergaya,
beliau memakai jaket labuh tebal dengan hood bulu dubuk di bahagian leher..
kelihatan beliau sedang rancak menari zapin  berbual dengan rakannya,
sambil mulut mereka mengeluarkan wap-wap yang jelas kelihatan akibat cuaca yang sejuk.
kelihatan mereka menuju ke arah jalan yang benar,
di petang sabtu yang sOngsang itu..
tibe-tibe............................................
!
!
!
!
!
!
!
!
nenek kehabisan idea.. hikhik~
Onkes, itu hanye khayalan semate-mate dan sehidung-hidung kembang lu,
panas tahap cipan nak beranak de la tadi.. sabOr jek nenek,
kang tak pasal ramping kurus pule puase nenek.
bersama-sama Geng Panda nenek tadi, kami menuju ke jalan yang benar,
iaitu ke kepsi untuk metenkedarah berbukak puase,
puase sunat Onkes, asal saje fOfuan puase time-time genting highlands camni, 
musti cakap puase ganti.. nenek da siap ganti, darab, tOlak and bahagi Oke~ dush3
Geng Panda? kenape geng panda dan tidak geng bas sekOlah?
ekceli, tah malaOn mane yang suke suki bagi name camtu.. nenek servis kude gak karang.
hikhik, bikOs kami memiliki mata ala-ala beruang panda~
well, takde la panda sangat, cam angelina juling tu ade la kOwt.. ekeke~
kami juge meminati kungfu panda dan panda-panda sedunia..
lebam-lebam bawah mate bikOs stay Out utk stadi tahap babunss

dan OpkOs nenek yang tulun bayar untuk geng-geng, dalam erti kate lainnya BELANJA..
Ouh, tapi dengan menggunakan duit mereka seadanya.. nenek tulun bayar sajOrk~
apekah mOtif nenek yang machO ini menulis entry ini?
bikOs nenek da pecah rekOd diet nenek, maka kirenye ari ini dalam sejarah le jugak~
sO suke ati perut bOrOi nenek ler nak cOnteng kat blOg sememeh ni.. hek!
sebelOm kami menuju ke kepsi, kami telah mengambil langkah bijOrk,
dengan menyukat kadar kegemOkan berat kami untuk dibandingbeza selepas memakan..
~missiOn cOmplete~

then, dengan rakusnye kami menuju ke kepsi dan seutas adegan cemas telah berlaku..
kami geng panda, telah berjaya menawan kepsi tersebut..
*sile bangga dan buat muke ala-ala tergezut beruk makyeh*
sedas tembakan telah nenek lepaskan.. wah, sungguh machO dan bergaya lagak nenek.
semua bertepuk amai-amai tangan tatkala menyaksikannya..
tak kurang juge yang mengeluarkan bunyi peewiittsss ala-ala Amy Search..~
kedua-dua rakan nenek memberi amaran keras kepada warga kepsi petang itu..
kalO ade sape-sape melawan.. ya, peluru ini akan menembusi dada mu bebeh.. ngiahaha~
kami ketawa berdekah-dekah seperti jin dalam citer Ahmad Albab.. style tak? hOhO.
kepsi itu telah berjaya kami tawan lalu kami meraikannya dengan bermain tepuk amai-amai.
kami juge meminum segelas Anlene untuk menguatkan tulang-belulang,
permainan tradisi seperti cOngkak juge kami hentam kerna gumbira yang terlampau.
selain itu, perbuatan membantu urang buta melintas jalan juge diamalkan,
sebagai tanda lahir penghargaan untuk semua peminat yang telah menyOkOng kami..
tibe-tibe.. awan mendung berarak laju, kilat sabung menyabung..
kelihatan sesusuk tubuh dengan pakaian ketat yang amat.. seksi nyah..~
Ultraman TarO datang untuk menyelamatkan mangsa-mangsa tawanan..
dem! getus nenek dalam ati.. dengan kelajuan cahaya aidilfitri,
nenek pOn bertukar menjadik sailOrmOon,
"dengan kuasa bulan akan menghukummu!!" 
jerit nenek dengan gediks terlampau.
dengan sekelip mata, ultraman pOn bertukar menjadik debu-debu..
kejayaan kedua telah nenek raih.. diameter lObang idOng nenek juge telah meningkat~
walaweii, giler bangga kOwt..
tibe-tibe kepale nenek diketuk dengan hammer manjanya.. 
farid kamil kah yang melakukan perbuatan lakhanat itu, Ouh tidak sama sekali~
rupe-rupenye nenek sedang berkhayal di petang ari di kala melintas jalan,
di laluan zebra, dengan lagak seperti zebra.. nenek melintas dengan riaknye..
"tOleh kanan, tOleh kiri" pesan guru kelas nenek mase darjah 3 Merah.
agak 10 kali juge nenek melakukan perbuatan sadis itu,
impaknye nenek jalan terhuyung-hayang seperti Jackie Chan,
yang sedang melakukan aksi kungfu mabuk.. perhh, style kOwt.. agagaga~

akhirnye kami sampai ke kepsi setelah menempuh Onak dan duri dalam daging,
jam di tangan menunjukkan 6.30 petang.. wadehek~
"hatOii, bapak lambat nak berbukak" kate ieyla bOnjey.
"tatpet, kite carik pOrt yang seswai dulu" kate nenek dengan berhemah.
dem, kurus puase nenek bile menyaksikan sepasang gagak itam merpati 2 sejOli,
sedang berasmaradana depan-depan mata ijau nenek..
nenek usyar dOrunk cam nak telan.. nenek tak puas ati.
"wadehek, u'Olls dating tak ajak aku?" jerit nenek.......................dalam ati sajOrk~
usai nenek memberikan tazkirah pade petang yang mulia itu kepada mereka,
lalu mereka menangis mintak maap kat nenek dan berjanji takkan buat lagi..
mereka juge berjanji akan mencarik balak barang sedOzen dua untuk nenek.. kui3~

kemudian upacara berkhatan tersadai depan juadah berbukak pOn dimulakan,
meleleh tahap dewa da tinguks pakwe ayam kat depan mate ijau~
kalO ikOtkan ati jantan fOfuan nenek, mau nenek telan sajOrk cheezy wedges..
yang menggiurkan sOdap and lemak berkrim disukai para ibu mengandung itu..
huarghhh, seksa jiwe raga dan bakul nenek.. bile nak azan? kang nenek azan seniri..
sangap sangat nak makan kepsi.. kunOn kunan diet..

nenek hanye mampu menghidu bau-bauan yang serba indah itu
wey.. makhruh ler.. haish, nenek tak buat tapi idOng nenek~
aksi-aksi sadis nenek yang gianss.. cOlOnel tu x-bf nenek~

akhirnye, kami berjaye membuncitkan diri dengan bangganye..
pic geng nenek yang lagik 2 ekOr urang tak dapat diuplOad,
bikOs mereka terlalu cantek.. hik3~ *aku puji kOrunk, sile belanje aku esOk..*
next time nenek uplOad pic mereka-mereka yang gOjes itu..
kesimpulannya, majula kepsi untuk negara Uganda~
tanpa cheezy wedges sapela nenek yang machO lagi kacak ini.. tentiu~
jemput tinguk hasil air tangan nenek


nOta kaki: kOrunk penah tak curik amek sOs kat kepsi wat balik umah? hik3~

2 comments:

Q said...

geng panda tak cukup tido ke? hahaha

Selipar Putus said...

kui3~ ekceli memang spesis tak tidOw malam.. sape2 nak upah jadik mak guard bOley sajOrk..keh3