~fOllOw mE, i'll fOllOw U~

Monday, July 19, 2010

Paul Si Sutun Gedik

"gua nak gi bercuti kat Hawaii.. gua tensen ngan beban keje der.." quOte by Paul, 2010.
kata-kata di atas dipetik berdasarkan perbualan antara kuceng nenek, si Erra Fazira..
bersama Paul si sutun gedik ketika mereka bersama-sama..,
menikmati minum petang yang rOmatik di KOta LOndOn.. *cett, minum sirap limau je pOn..eksyen sajOrk*

gatal juge rupenye kuceng nenek yek.. gi dating ngan Paul senyap-senyap..
saje jek nak publisiti murahan.. hatOii, malu nenek dibuatnye..
dah ler gune selipar putus nenek dengan riaknye.. wadehek~
tapi tatpet, nenek tetap mampu tersenyum dan cOntrOl machO.. agagaga~
baiklah cucu-cucu, pade pagi rayer yang mulia ini, kita akan membicarakan..
tentang abang Paul yang ensem lagik gedik.. si sutun jerman tu la nyah~
ekceli nenek nak stOri mOri da mOrning glOry sal sebijik applicatiOn kat FB
hikhikhik.. agak geli juge la ketiak nenek tadi,
tah camne ley terlayan sebijik applicatiOn yang mengarOt bagai tu..
tergelak sensOrang cam urang gilak la juge di samping kOncO-kOncO tersayang.
tadi nenek telah berkOmunikasi ngan Paul kat FB taw.. jangan jelesssss.hik3
ensem juge upenye si Paul tu eks.. tergugat iman mak.. auuuummm~
kat situ, kite bOley mentanya ape saje sOklan kat Paul..
then, dengan gewdiknye.. Paul pOn akan jawab dengan kOmpiden tahap beg plastik..
ahah! jangan sesekali percaya pule taw.. khurafat ye anak-anak~
sekadar hiburan suke suki bulu kaki jiran atOk die punyer mak tiri bOley ler..
maapkan nenek sekirenye u'Olls tak paham kOmen-kOmen manja lam pic kat bawah,
kalO nak kasik paham.. sile rujuk kamus kelantan edisi ke-4~ ngiahahahaha


bOdOh upenye kO Paul.. adess~

kuikui... Paul memang jujur~
Paul seekOr pentipu.. jangan caye kat beliau~

kesimpulannye, Paul memang gedik jek lebey.. tapi hampeh~
asbestOs punyer Paul.. de ke beliau cakap budak nerd tu ensem..
buta kayu ke ape budak Paul ni.. meh nenek derma mate kerbau,
kasi clear sikeyt pemandangan kO.. ijau lagik nyah.. kO ade?


nOta kaki: pesbuk memang sengal2 ubi.. abeh sbijik keje skOla pOn tak jadik nak buat..hahahahampeh!!

9 comments:

Q said...

la...yang gi percaya kenape nek. huhuhu

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

hahaha...terlayan gak la nek yer..

Selipar Putus said...

Q: hak3.. ne de nenek caye.. ase cam nk servis kude jew bdk paul tu~ adesss

Selipar Putus said...

sue: kOnpem cu pOn layan gak bdk paul ni yO.. hak3.. kantOii

Tapak Kaki said...

si paul lebih gelemer dari presiden jerman.. ok. tipu.. lebih gelemer dari penternak si paul tu sendiri..

Selipar Putus said...

Tapak Kaki: ngiahaha~ nenek sOkOng 200 peratus cu.. bukan ke cu adelah pnternak paul..hek3~

Tapak Kaki said...

cu tak ternak.. cu anti sotong.. jumpa je sotong terus rasa nak makan je.. tak kisah la masak apa pun.. masak kicap pun ok gak kan.hehe

Selipar Putus said...

ngiahaha.. haish, tu bkn anti namenye tp entiti.huk3~ nek rase para sOtOng skalian amat m'geruni cu bikOs cu klihatan amat kejam skali, 2kali n 3kali..hOhO

LoLeEtA gOtHiCa said...

hyeee.. i just pass through here, and blog nie sgat lawak.. i follow u.. :)